Grym peppning på Karlberg!

Räkna med taggade spelare mot IFK i morgon. Om inte chansen på guldet är motivation nog så fick de hjälp på traven ute på Karlberg i dag dit kanske 600-700 gnagare tagit sig. Inte ens DFG kunde sabba festen.

Eventet ”Det avgörandet stödet” på Facebook var en lyckad historia, cred igen till Alexander Wåland som drog igång det hela. Det var häftigt att se alla samlas vid Karlbergs pendeltågsstation för att promenera till träningsanläggningen. Vi hade till och med snutbevakning (där jag paxar den blonda snuten i mitten på den sista bilden).

Spelarna välkomnades av kanske 600-700 åskådare. Det är svårt att gissa hur många det var, Petra från AIK:s säkerhet trodde på runt 500 och min advokatpolare Fredrik trodde på 1000. Sanningen går nog att hitta någonstans däremellan, men i ett Aftonbladet-klipp snackas det om 600.

Det var skönt att se Martin Mutumba vara med igen efter att ha vilat under gårdagen på grund av en förkylning. Antonio Flávio haltade lite i går efter en smäll med var med även han.

Träningen är inte så mycket att orda om, var en lättsam sådan. Och faktum är att jag inte kollade så mycket, det var mer gå runt och snacka med en massa polare.

Under träningen fick jag höra att DFG sprayat på klubbhuset. Snackade med Nicklas Bergh efteråt och frågade lätt skämtsamt om han var orolig.

– Inte särskillt. Och jag förstår inte varför de inte sprayade hos Kalmars spelare istället, sade han med ett flin.

Efteråt pratade jag med två av de säkerhetsansvariga inom AIK och undrade om de inte hade haft bevakning vid klubbstugan. Det hade man, men djurgårdarna hade tagit sig igenom ett stängsel och sprayat på en dåligt upplyst plats. Det är väl därför som det ser ut som om en sjuåring har sprayat husfasaden. Kanske var det DIF:s yngre än yngsta, vad vet jag?

Man hade även varit hemma hos några av spelarna, bland annat i Solna med även hos Daniel Örlund söder om stan. Nej, jag tror inte att det påverkar någon. Och förhoppningsvis lyckades de stava rätt denna gång till skillnad från när man sprayade i Obolos trappuppgång tidigare.

Jag har fortfarande känt mig rätt lugn, men fan efter träningen började det kännas i magen. Faktiskt när jag stod och snackade med Bergh och Lee Baxter utanför klubbhuset. Jag har inte riktigt fattat hur nära vi är en titel, förrän då. I morgon lär man få magsår av oro.

Verkar inte bli allt för mycket fylla, jag hade totalt missat att bolaget är stängt i dag (fick höra det när jag satt bredvid två alkisar på tuben). Jag har inte så mycket som en lättöl hemma, men det brukar ordna sig. Så kommer det att göra även denna gång.

De hetsar väldigt mycket på Sverigescenen. Jag hoppas att det blir relativt lugnt och med fokus på ett SM-guld och lyckliga gnagare, samtidigt är det vi mot dom. Och jag gillar när det är ”vi mot dom”. AIK mot IFK och Stockholm mot Göteborg.

Göteborgarna kommer inte att rulla ut röda mattan och ge oss kramar när vi kommer ner, jag tror att det kan bli ett inferno där nere. Men det återstår ju att se. Ta ingen skit.

Håll till godo med en massa bilder. Och jag har väl ingen direkt täckning för det, men vill ändå tacka alla som dök upp på Karlberg i dag. Ni är guld värda, bokstavligt talat.

Det blir klassiska Gamleport nere i Göteborg som kommer att vara samlingsplats för rättrogna, det meddelar Black Army. Men det blir inte mycket tid till att släcka törsten där nere.

För några veckor sedan hade jag glömt minneskortet till kameran, så den enda bild jag tog med min mobil var på Baxters tofflor. Jag skrev då att jag ville ha dem om AIK vann guld, och Lee sa i dag att det inte ska vara några problem.

Jaha ja, kom just ett SMS från min kompis Thomas Örnstad, ni vet killen som jag älskar att namedroppa. Han sitter på ett tåg ner till Göteborg nu och jag tror att det var en ramsa som kom…

“Vi är på väg, vi ska gå tillsammans du och jag. Vi har en dröm, vi har en dröm om en bättre morgondag…”

Det gäller att börja i tid, Thomas visar tecken på att vara i god form där nere. Vi ses i morgon, broder.

Signaturen “Blancobas” på Gnagarforum har ringt sju olika pubar i Stockholm, alla fullbokade inför morgondagens match. Jävlar var många gnagare det kommer att vara i stan i morgon kväll.

Sol Invictus var på plats med bra manskap och det gav mig chansen att köpa deras heta halsduk. Resterande lär gå ut på guldtåget i morgon.

Stahres rädsla: Guldtrycket (Nyheter24)

“Samma kalsonger i tre säsonger” (Aftonbladet)

Här tränar AIK inför storpublik (Aftonbladet)

“Vi bryr oss inte alls om AIK” (FotbollDirekt)

Inför IFK Sillstryp – AIK (Svenska Fans)

AIK:s nya attack: De ska frukta oss (Aftonbladet)

Mutumba tillbaka i träning (FotbollDirekt)

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.