Besökte Karlberg på fredagen

Smygstartade lördagens obligatoriska träning med att gå på fredagens dito. Mycket folk var på plats, främst från media, och det känns att det är jävligt nära nu?

Söndagens match mellan IFK Göteborg och AIK är kanske den hetaste matchen i allsvenskans historia, det känns i alla fall som det. Det vet även media om, för det var mycket bra uppslutning på Karlberg på fredagen, förmodligen även för att AIK Fotboll skulle hålla en pressträff nere i klubbstugan efter lunch.

Det var mer supportrar än vanligt, men den stora skillnaden var alltså medias närvaro. Och från AIK hade vi bland andra Sophie Josefsson, Johan Cederbrant, Björn Wesström och Charlee Mian. Jag pratade lite med Charlee om festen på Ambassadeur.

Påpekade att ett antal personer på exempelvis Gnagarforum var upprörda över att det inte gick att få några biljetter eftersom de tog slut sjukt snabbt. Charlee höll delvis med om att man kan göra på olika sätt, men att nu hade i alla fall en AIK:are som bor i exempelvis Tierp lika stor chans som någon här i stan att få tag på en åtråvärd biljett. Alla hade samma chans och att det var max en biljett per person minskade risken för att biljetterna skulle gå till den svarta börsen.

Jag tycker själv att man kunde ha fixat ett större ställe, men jag är säkert på att AIK (hörde att det var Johan Segui) gjort vad man kunnat. Så det blir till att hitta en alternativ festplats?

En som fick tag i biljett var min polare Jesper Zerman, till vardags modell och målvakt i supportergänget Råsunda FC. Han skyndade sig ut till AIK-shopen i går.

– Jag var trea i kön och fick den sista biljetten. Han efter mig ville ha 14 biljetter, och hon i kassan garvade bara, berättade han för mig på Karlberg i dag.

Vidare sade Charlee Mian att han hoppas att det inte blir någon planinvasion i Göteborg när AIK plockar hem guldet.

– Jag hade varit den förste som hade velat springa in, men gör det inte. Det blir så jäkla höga böter, sade Charlee, fritt ur minnet.

Samtliga spelare utom Mutumba var på plats under träningen, såvitt jag kunde se. Med var även spelare som Backman och Lundberg som senast jag var nere var med Väsby. Det ska inte vara någon fara med Mutumba, enligt Aftonbladet är han ”bara” förkyld.

Träningen hade ett annorlunda upplägg än vanligt, då Stahre och kompani valde att inte köra en internmatch över lite större plan. Jag tror inte att det blir några överraskningar i startelvan, men jag antar att det ändå var ett sett för dem att mörka lite vilka som spelar från start.

Det blev i alla fall en internmatch över liten plan. Dulee Johnson dribblade friskt och snyggaste målet medan jag kollade ordentligt stod Yussuf Saleh för.

Spelarna försvann fort direkt efter träningen. Men jag bytte några ord med Walid Atta efteråt, frågade vad han skulle göra efter säsongen.

– Då ska jag åka ner till Göteborg och reta alla när vi tagit guld, flinade han.

Spelarna är lediga någon vecka efter cupfinalen och efter det tränar man i två veckor innan det är semesterdags.

Glöm inte det obligatoriska närvaron på Karlberg på lördagen. Samling vid Karlbergs pendeltågsstation klockan 9:30.

Jag pratade med Jimmy Wallingstam i går och han väntade på en text som skulle komma från en polare till mig angående lördagens ”Det avgörandet stödet”. Och så tog jag upp det med Charlee i dag, men ännu har jag inte sett något om det på AIK:s hemsida eller på Blackbeat. Om jag helt enkelt bara inte missat det.

Men det är ju så, uppmaningen till att komma till Karlberg i morgon är ju samtidigt supp
ortrarnas grej.

För övrigt kom det ett mejl till mig från Alexander Wåland, initiativtagare till Det avgörandet stödet:

”För att hålla lågan vid liv och få fler intresserade kan jag meddela att ett par gamla AIK-legender kommer att dyka upp på lördag. Sprid detta på bloggar och i artiklar”.

Vid 16-rycket på fredagen var drygt 650 pers anmälda till eventet på Facebook.

Stort grattis till Daniel Tjernström och oss supportrar, hjälten blir kvar i ett år till sedan AIK förlängt hans kontrakt. Jag hoppas att man under det kommande året passar på att se om man kan utnyttja trotjänaren även efter det, i någon form. Om man inte gör det redan i dag.

Glöm inte bort att det spelas hockey på Hovet i kväll. AIK har inte känts så heta på sistone men min polare Thomas, som kan det här med hockey, är säker på att de kommer igång när det börjar gälla lite. Det är så dags då.

IFK-profil sågar AIK-stjärnor (Expressen)

AIK fruktar attack på spelare (Expressen)

Nytt kontrakt för Tjernström (aikfotboll.se)

De rustar för krig (Aftonbladet)

Blåvitts bluff (Aftonbladet)

AIK-backens attack på Hysén (Aftonbladet)

Obolo jagas av fem klubbar (Expressen)

Obolo: Tillbaka nästa säsong (Expressen)

Andersson kan ersätta Örlund (Eurosport)

Rekordstor polisinsats (Dagens Nyheter)

Obolos agent: AIK är galna (Dagens Nyheter)

Det får räcka med länkar, ska iväg till Hagalund och jobba. En ovanligt tunn rapport från min sida, men det finns i alla fall ett gäng bilder från i dag att kika på i bildspelet.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.