Fan, missar guldfesten

Jag har förvisso biljett till både tåget och IFK Sillstryp away, men det var fan helt omöjligt att få tag på en biljett till guldfesten på Ambassadeur. Så det vore trevligt om någon kunde komma med ett alternativ.

Var så väck igår att jag glömde mobilen hos polaren i Näckrosen. Efter att ha hämtat den ringde min polare Thomas Örnstad och berättade att AIK skulle släppa biljetter till en guldfest på Ambassadeur. 500 plåtar skulle krängas meddelade han. Hallå, 500!? Vi är Sveriges största klubb.

Eftersom man bara kunde beställa en plåt per person kunde jag inte be Thomas boka en åt mig, men tänkte att eftersom jag snart skulle vara hemma i Hägersten så skulle jag beställa en då. Jo men tjena. Första SMS:et från Thomas kom 15:06. Då ska ni veta att biljetterna släpptes klockan 15:00.

Thomas: Biljetterna är slut nu?

Jag: Haha, illa.

Thomas: Jag tryckte när klockan var hel men fick inte någon.

Jag: Vi får ha en egen guldfest, Thomas. Skål.

Så, det tog inte många sekunder att kränga de 500 biljetterna. Fanns det verkligen inget större hak att boka? Man får väl glädjas lite åt att AIK, vid ett SM-guld, har en fest på Råsunda på måndagen dit alla är välkomna. Läs mer på AIK:s hemsida. Just nu jobbar jag förstås måndag kväll men får försöka att lösa det.

Så frågan är då vart den alternativa festen kommer att äga rum? Och om det blir stökigt i Stockholm? Det känns lite som om det finns risk för det, först vilda västern nere i Göteborg och sedan även i huvudstaden.

Min AIK-kompis Alex Franzén har en trevlig liten film på sin blogg. Jag minns inget av den men i den 25:e sekunden dyker jag upp.

AIK uppmanar alla fans att byta profilbild på Facebook till AIK-skölden. Sagt och gjort, och det är rätt många av polarna som gjort samma sak.

Sol Invictus har tagit fram en mycket snygg halsduk som man kommer att sälja på guldtåget på söndag. Finns en bild på den uppe i bildserien.

Läser nu hos Aftonbladet att festbiljetterna tog slut på sju minuter. Det hade varit så jävla smutt att få fira med spelarna…

Det är inte bara guldfesten som jag ser ut att missa, missar garanterat fredagens möte mellan AIK och skitgänget Björklöven på Hovet eftersom jag jobbar.

Ska vi gissa att ställen som O’Learys och BG:s i Hornstull kommer att vara jävligt packade på söndag? Mitt tips är att boka ett bord. När jag och mitt sällskap skulle se Danmark-Sverige på BG:s blev vi nekade inträde för att det var fullt.

Enligt Lokaltidningen vill AIK fortfarande ha målvakten Daniel Andersson i Helsingborg. Som backup till kommande säsong om Maanoja inte hinner bli frisk antar jag.

Nej, nu ska jag koppla av med en rulle. Glöm inte bort den obligatoriska närvaron på Karlberg på lördagen, samling vid Karlberg Station vid 9:30 (åker ni T-bana så är det bara fem minuters promenad från St Eriksplan).

Jag hoppas kunna mjukstarta genom att besöka Karlberg redan på fredagen. Återkommer i sådana fall med rapport och bilder.

Ska nu vara klart att Tjerna blir kvar i AIK och det är underbart. Visst har han haft det tufft att ta en plats med Dulee och Ortiz i laget, men hans rutin är ovärderlig. Och man vet aldrig vad som händer med skador, försäljningar och avstängningar.

Sist men inte minst vill jag tipsa om en chat med Glenn “Inga Pengar” Hysén som till stor del handlar om söndagens seriefinal.

joakim@rasundafc.se (bara att adda mig på fejan)

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.