Bilder och typ rapport från Solna

Det räckte med kryss hemma mot Örebro och kryss blev det, inför årets kanske bästa stämning. Det var mycket folk på Norra och i BA-lokalen var det ungefär lika fullt.

Drog till Solna tidigare än vanligt igår, hängde med några bekanta som det så fint heter hemma hos en av dem. Drog sedan till East en sväng och det var jag inte ensam om kan jag lova. Det var riktigt skön stämning runt Råsunda, det kändes som om det var ett derby på G med skillnaden att alla var gnagare.

Blev sedan ett besök i Black Armys lokal och även där var det ruskigt mycket folk, så mycket folk att ölen var slut. Och då fick jag ändå höra av Victor Capell att man hade haft 20 plattor, eller flak eller vad det nu heter.

Matchen? Lite riskabelt att spela med spelare som Ortiz och Hooiveld som riskerade avstängning på Göteborg. Dessutom undrar jag om de kunde spela hundraprocentigt med tanke på kortsituationen. Men, 1-1 räcker ju.

På läktaren var det skönt att höra Martin Mutumba-ramsan. ”Martin har rånat era kiosker, han har hotat er med kniv, hugga dif! Han har meckat upp en fet, han har brutit sina ben, å så rullar showen vidare igen”.

Nu är Martin enligt Aftonbladet nära Ugandas landslag, och det är ju kanon. Det är bolltrollaren värd.

Efter matchen drog jag tillbaka till polaren Joel i Näckrosen och festen fortsatte. Det är väl ungefär så mycket jag kommer ihåg av gårdagen.

Sedan vill jag påminna folk om att det är obligatorisk närvaro på Karlberg på lördag. Kolla upp eventet ”Det avgörande stödet” på Facebook. Det är 331 anmälda på mindre än ett dygn, typ.

Bye, bye Bajen? Föga överraskande åker Hammarby ur allsvenskan. Nästa att åka ur är förhoppningsvis Djurgården. Det kanske blir lite fattigt med derbyn mot Brommapojkarna, men det är det värt.

Kortsiktigt kanske AIK förlorar pengar, men inte långsiktigt. Det blir inte samma konkurrens om sponsorerna, och heller inte publiken. AIK som svenska mästare kommer att locka en del människor samtidigt som HIFDIF tappar i Superettan.

Dessutom, och det har jag skrivit tidigare, tror jag att det är bra för den framtida kundbasen. Jag tror att DIF fick många supportrar när man var så bra och faktiskt vann titlar med Mongo-Kim och Isaksson.

Jag vill passa på att tacka Kalle från Uppsala, tror jag det var. Efter många om och men (strul från min sida) fick jag köpa en biljett till guldmatchen av den mannen. Vi sågs utanför East och jag fick den för inköpspris.

Det är så jävla schysst, min kompis Emilia berättade igår att hon och väninnan bjudit på två biljetter på nätet men när budgivningen kom upp i 6000 kronor (!) gav de upp. Sådant gör det hela ännu större. Tack igen, Kalle.

Spännande i botten annars, om Örgryte kryssar eller förlorar borta mot Gefle får Djurgården försöka att kvala sig kvar. De möter Kalmar hemma i sista matchen.

Självmål av Hooiveld i går och Djordjic utburen på bår. Han säger dock till Aftonbladet att han ska kunna spela på söndag. Fan vilken resa det blir, att ta guldtåget ner till Sveriges baksida. Rock’n’roll…

Det snackas på Gnagarforum om att AIK ska upphöra med samarbetet med Väsby, för att spara pengar. Väsby ska istället ha ett gemensamt A-lag med Vasalund. Lär få återkomma i ämnet.

Läser på Fotbollssveriges sida att Mutumba inte kommer att raka av sig barret, något han lovade Micke om han inte kom upp i tio mål i år.

Eftersom gårdagen är lite suddig gör jag som vanligt och bjuder på lite utvalda länkar istället. Och så finns det många bilder i bildserien där uppe. Känner att jag går lite på halvfart i dag? Ett gäng bilder är från Jesper Zermans fotosida som är riktigt sweet.

“Det skulle ha varit mål” (Aftonbladet)

Schulmans vackraste AIK-minnen (Aftonbladet)

Domaren efter missen: förjävligt (Expressen)

Dulee: Hör hemma här (Aftonbladet)

Information från polisen (aikfotboll.se)

Oavgjort inför storpublik (aikfotboll.se)

Djordjic kan missa guldmatchen (Eurosport)

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.