Vi leder serien och Djurgårn åker ur

Jag tippade 2-0 och visst, måndagens seger över Djurgården var odiskutabel. Kul att se Martin Mutumba leka så mycket med Janne Tauer att sopan blev utbytt, haha. Ännu roligare att se att många gårdare redan kastat in handduken och valde att stanna hemma.

Jag började dagen med att besöka Lahdo på O’Learys i Gamla Stan för att reda ut några saker. Han är väldigt trevlig denne lirare, han visade mig och tjejen jag hade med mig runt i lokalerna, man håller på att gör i ordning ännu en våning, bottenplanet.

Det vi för övrigt kom överens om var att har man medlemskort i AIK så får man 15% rabatt rakt av vid bortamatcher i fotboll. Han sa också att har man säsongskort så går det bra att visa upp det med, för han vill ha dit AIK:are.

Via ett besök på Systemet och East tog vi oss till BA-lokalen innan jag lämnade ”tjejen” vid bilen för att kliva in på ett väldigt packat Norra Stå. Ja, det var väl ungefär lika packat som jag var, och det har man lite ångest för i dag. Med 2-0 mot ärkerivalen Djurgården gör det ändå värt det.

Som vanligt så skriver jag inte så mycket om matchen, men det var fantastiskt kul att se tysken bli utbytt redan efter 37 minuter, det är inte många rätt där. Andra halvlek såg jag i ett av sponsorbåsen på den västra läkaren, där jag blev bjuden på öl.

I samband med besöket på den västra läktaren hamnade jag i en diskussion med Sophie Josefsson, anledningen var att jag höll på att inte komma in på norra med min kamera. Han som muddrade mig hörde av sig till Petra för att fråga.

– Du, det är en kille här med systemkamera som säger att han bloggar?

Väldigt snart var jag inne på norra, men jag förstod aldrig riktigt varför man inte fick ha med sig en kamera in. Sophie förklarade men jag lyssnade inte riktigt.

Efter det blev det ett besök på presskonferensen. Och nej, jag ska egentligen inte gå ner dit. Det var några år sedan jag var där men minns en gång, då de hade väldigt dålig koll, då jag satt inne i Bajens omklädningsrum och snackade med Salle Östlund efter ett derby, haha. Nu har de dock bättre koll så jag avlägsnades. Bra så. Jag hann i alla fall tacka Micke Stahre ordentligt.

Kvällen avslutades på Dick Turpin där det var tjockt med folk. Drog dock rätt tidigt, och nu på förmiddagen ringde polaren Thomas och sa att jag skulle ha stannat för Hooiveld och Antonio Flávio kom förbi efter matchen och stod i baren och även Wesström och Stahre besökte puben.

Var förbi East innan jag tog mig mot tunnelbanan och snackade med några grabbar som berättade att gårdarna inte ens var på matchen utan satt och tryckte på någon pub någonstans. Har ingen aning om utifall det brakade eller inte men frågade någon om det skulle hända något. ”Du får läsa om det på Sverigescenen i morgon” var svaret jag fick.

Det var för övrgt sjukt tomt på den södra läktaren, det var inte bara DFG som inte gick på matchen och det är oerhört kul att se att de patetiska DIF-fansen redan gett upp hoppet. De visste nog att de skulle bli överkörda denna afton.

Tyvärr skadade sig Per Karlsson i samband med en läcker brytning där han gick ner i spagat, och även Markus Jonsson skadade sig men han hoppas kunna vara med mot Elfsborg. Dessutom är Bojan Djordjic avstängd och Elfsborg borta blir någonting att bita i för de tillgängliga spelarna.

Missade helt igår att Antonio Flávio hade en Hata Göteborg-tröja, haha. Vem ligger bakom den? Johan Segui kanske? Eller någon av supporterföreningarna?

Tifot? Har ingen aning om hur det blev men när jag stod på Norra så kändes det… sådär. Men det tyckte jag även om Kom igen Gnaget-tifot. Mäktigt dock med alla bengaler efter pausen!

Läs för övrigt gärna YB:s hyllning till Daniel Tjernström. Ett mycket bra inlägg som du hittar här.

Nej, nu ska jag ut och njuta av dagen som serieledare. Eftersom jag har en del att göra i dag kommer jag att ladda upp mer bilder vid ett senare tillfälle.

Flávio ber om ursäkt (Aftonbladet)

Backkris i AIK (Aftonbladet)

Klädd för guldmöte (Aftonbladet)

Dulee portades från Råsunda (FotbollDirekt)

“Hata”-tröjan retar Blåvitt (Expressen)

Mutumba sågar bloggande Tauer (FotbollDirekt)

AIK ska jaga nya brassar (Aftonbladet)

Flávios häftiga resa (Expressen)

Djurgården föll tungt (dif.se)

AIK visade klass i derbyt (aikfotboll.se)

Finalbiljetterna släpptes i dag (aikfotboll.se)

AIK-Djurgården 2-0 (Svenska Fans)

Spelarbetyg AIK-DIF (Svenska Fans)

“Låtsas vara fotbollsspelare” (Aftonbladet)

“Gasen i botten” (Aftonbladet)

Guldläge igen (Dagens Nyheter)

joakim@ra
sundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.