Bilder och inför derbyt

Så, nu har jag fixat bilderna från söndagens träning. Men den stora händelsen i dag är givetvis derbyt mot lillebror Djurgården. Och något som är lite kul är at Kenny Pavey i går lovade mig någonting alldeles extra i tifoväg.

Söndagens träningsrapport, som jag faktiskt är rätt nöjd med, hittar ni här. Då har jag hade besök blev det inga bilder i går, men i dag har jag laddat upp skiten.

En massa bilder, men dagens stora händelse är givetvis derbyt mot DIF. Säsongens sista hemmaderby och över 21 000 sålda biljetter, bra väder och ett taggat AIK, det kan liksom inte bli mycket bättre.

Det verkar också bli ett tifo i hästväg, jag vet att de ansvariga jobbat med det länge ute i Fryshuset. Och när jag pratade med Kenny Pavey i går så var han lyrisk.

– Do you know what the tifo will be like? It will be awesome, sade en sprudlande glad Kenny till mig och gjorde tummen upp.

Jag såg hur det lös i hans ögon när jag förklarade att jag faktiskt valt att inte fråga om tifot mot lillebror. Men det är så, går Kenny i god för att det blir ett bra tifo så blir det såklart det.

När han förklarade att han var tveksam till spel i dag så sade jag, ganska så skämtsamt, ”I guess that you’ll be there anyhow?” och fick mest ett säkert garv till svar. Såklart, Kenny är supporter. Jag hoppas vi får se honom på Norra, men han går gissningsvis på Västra med familjen.

Läs mer om Kenny i gårdagens rapport som jag länkade till längre upp i artikeln.

Bedrövligt att bara 1 891 åskådare (magisk siffra förvisso) dök upp på Hovet igår när AIK besegrade Sundsvall och gick upp i serieledning. Eller som lillkrabban sa i morse när han satt och läste DN på tunnelbanan.

– Men Gud vilken liten publik det var?

Läser i Aftonbladet att storklubbar som Vasco da Gama och Cruzeiro ville ha Antonio Flávio, men anfallaren nobbade dem. Det gillar jag, och givetvis handlar det inte om någon kärlek till AIK utan att han ville till Europa.

Jag vet inte hur mycket pengar man tjänar i storklubbarna där, men Antonio Flávio ser oerhört lycklig ut när jag ser honom på Karlberg. Och snart ska han ju börja ta kurser i svenska, det vet ni som läste min blogg i går.

CH Jagne dök upp på Karlberg i sina somrigaste skor i går, se bildspelet?

Skrev annars häromdagen att uttrycket DO, De Onämnbara, myntades på Gnagarforum för några år sedan och att man då syftade på DIF.

Men det stämmer inte, låter supportern Mats Norman hälsa i ett mejl som ramlade in hos mig under söndagen:

– Vill bara nämna att jag hört uttrycket DO i åtminstone 20 år, kanske längre än så, kommer inte riktigt ihåg. Historien upprepa
r sig?

Tack för infon Mats, tycker ändå att det är konstigt att jag inte hört det tidigare eftersom jag följt AIK i många år samt läst fanzines etcetera lika länge.

Nej, eftersom jag har dambesök även denna dag, samt att det snart är dags att plocka fram kassen med ölen från kylen, håller jag mig lite kort igen men bjussar på lite länkar inför derbyt:

Bank: Helt rätt AIK (Aftonbladet)

DIF: Bra för oss (Aftonbladet)

Lühr: Ledningen gör rätt (Expressen)

Hooiveld sågar försovning (Expressen)

AIK skoningslösa (FotbollDirekt)

DIF ska spela AIK ett spratt (FotbollDirekt)

Stahre: Vi tror på oss (FotbollSverige)

Över 22 000 biljeter sålda (aikfotboll.se)

Dulee förstår AIK (Aftonbladet)

Inför AIK-DIF (Svenska Fans)

Dahlberg vill vinna (dif.se)

Truppen mot AIK (dif.se)

Tog sovmorgon – petades (DN)

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.