Tack Kalmar och nu tar vi DO

Kalmar FF gjorde sitt jobb och besegrade fuskgänget och skattefifflarna IFK Göteborg. Nu hoppas jag att våra grabbar tar chansen denna gång och krossar Djurgården, eller DO som de så populärt kallas, på måndag.

Jag glömde faktiskt bort dagens höjdare Kalmar-Blåvitt totalt på grund av en mycket trevlig picknick i gröngräset med en mycket vacker kvinna, och på kvällen jobbade jag ute i Hagalund, det många kallar Blue Hill och där UN brukar hänga (se, nu nämnde jag dem visst igen). Så det var ett glädjande besked man fick när man kom hem och slog på text-tv sidan 343, som så många gånger förr.

Vi tog inte chansen mot Helsingborg men den här gången, mot djuren på måndag, hoppas jag att spelarna inte viker ner sig en gång till. Och jag ber till Gud att Bojan Djordjic är tillbaka.

Innan dess är det dock en mycket intressant hockeymatch på Hovet då Sundsvall kommer på besök klockan 16:00 på söndagen. Vid seger går AIK upp i ensam serieledning! Gör som Antonio Flávio – gå på AIK Hockey.

Som utlovat tog jag en sväng förbi nya The Terrace i dag och surrade lite med butikschefen Daniel Andersson. Han var mycket positiv till flytten och läget med de många människorna som rörde sig på gatan utanför.

Man hade öppnat starkt efter nystarten på fredagen, men det verkar inte ha varit så många fler spontanbesök utan det lät som om det, klädesmässigt, var ungefär samma klientel som tidigare som hittar till butiken.

Jag tog aldrig några bilder men hoppas kunna göra det i dagarna, och nu har jag ju tid igen.

Har fortfarande ingen biljett till GULDTÅGET till Göteborg. Någon som har en över att kränga?

Jag hade ju hoppats gå på söndagens träning men kan just nu inte lova något eftersom lillkrabban har fotbollsmatcher och så är det en lägenhetsvisning. Ska försöka hinna och det vore trist annars, speciellt som det inte var någon träning på lördagen.

Fast jag undrar om spelarna var helt lediga på lördagen. Visst är de säkert i behov av vila men två dagar innan ett ruskigt hett derby? Kanske mörkade man.

Annars ryktas det att denna sida kommer att få en bra uppfräschning om ett par veckor eller så, ska bli spännande att se hur det blir.

Är mycket lockad av att åka till Borås nästa söndag, det blir en unik match då Black Army åker via Göteborg för att först se en innebandymatch mot Pixbo. Dessutom kanske jag får chansen att sänka en viss Davve i Borås igen, se klippet här. UN-liraren klarade sig rätt länge där på täppan, tills en annan gick av Black Armys buss och visade att gammal är äldst, haha.

Läser för övrigt att nästan 20 000 biljetter sålts till AIK-Djurgården på måndag (varav kanske 500 köpts upp av bananer i pyjamas, men det är bara en gissning), och någon SMS:ade mig för flera dagar sedan och meddelade att Norra nedre var slut. Frågan som löd var vad han skulle göra, som om det stod information i min panna, haha.

Tror det var Tobbe som messade, inte helt säker. Killen vars farsa för övrigt inte ville att han skulle gå själv på hockey, då föreslog jag att han skulle säga att han skulle gå med mig men då ställde farsan, som läst min blogg, sig på tvären ordentligt, haha.

Så till Tobbes farsa: det är lugnt, jag är nykter på matcherna och brukar gå med min son plus att det är helt ofarligt att gå på hockeymatch. Och Tobbe är en lugn och skötsam kille, än så länge i alla fall.

På tal om hockeymatcher så läs gärna Marie Lichtensteins inlägg på Blackbeat. Och stöd hockeykrigarna för i helvete.

Bojan Djordjic har svarat på läsarfrågor i en chat på Fotbollskanalen. Han säger att han spelar i AIK eller i Korpen, men jag har inte förträngt att han i somras sa att han kommer till supporterlaget Råsunda FC när han är 35. Bara åtta år kvar?

En spännande match spelas även på söndagen. Kan Hammarby resa sig borta mot Malmö FF? Jag hoppas ju det, tar emot att heja på Bajen men det är som vanligt, allt som är dåligt för DIF är bra för mig.

Kommer att vara sjukt pepp på måndag!

Beklagade mig igår för att jag inte blev bjuden till Nyheter24:s fest på Stureplan 4A (det är adressen till kontoret). I dag såg jag ett mejl från ansvarige Ehsan Fadakar mig och sa att han helt enkelt glömt att mejla oss bloggare.

”Jag skulle själv inte gå och glömde därför att bjuda in alla bloggarna. Så tro inte att du inte är välkommen, för det är du!” skickade han under natten mellan fredag och lördag. Puuh, fast då var det lite för sent att åka in till Stureplan från Norsborg klockan 01:30.

Och till er som kommenterade mina förehavanden förra nyår, då jag var i så risigt skick att jag somnade på logen i ett stall: nej, jag hade inte min son med mig på nyårsfest. För övrigt så dricker jag väldigt sällan sedan rätt många år tillbaka, trots att jag är ungkarl. Jag lever ett rätt lugnt och städat liv (när jag inte är på bortamatch men det är jag ju typ aldrig enligt vissa kritiker här), så ni behöver inte vara oroliga.

Rätt kul när man är ute på stan annars, bara i dag sprang jag på fyra gnagare vid olika tillfällen och så är det rätt ofta nu för tiden. Men man har väl blivit tjena och hej med rätt många under alla år på Råsunda, Hovet och Globen.

I dag var det Smokingliraren Amanda, den gamle räven Mammas lilla Stefan, sedan en UN-kille i Solna centrum och till sist en lirare, som jag faktiskt glömt namnet på, på pendeln efter jobbet.

Jag måste tillägga att jag tror att måndagens derby kan bli en riktigt stökig historia. Det är bara en gissning, för jag vet egentligen ingenting.

Nej, dags att dra sig tillbaka för i dag om man ska ha en chans pallra sig upp till söndagens träning. Får avsluta med att tacka underbara Marlén för en fantastisk minipicknick i Kungsan i dag. Mer sånt tack.

Och just det ja, DO står för ”De Onämnbara” och då syftar man alltså på Skansens IF från Hästskitstation. Såvitt jag vet myntades uttrycket på Gnagarforum för några år sedan (och Hästskitstadion kom till på grund av något ryttar-VM på just Hästskitstadion).

Hoppa Tauer…

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.