Stämningen, åh stämningen

Att det råder bra stämning i truppen har ni hört tidigare. Det fick jag dessutom bekräftat under träningen i dag, enligt Expressens Daniel Kristoffersson är man inte i närheten av den hos Djurgården eller Hammarby. Kanske av förklarliga skäl. Samtidigt pågår det illavarslande rykten kring truppen…

Dagens träning på Karlberg var annars som vanligt dagen före match, en lekfull sådan. Uppvärmning följdes av lite enklare passningsövningar. Efter ett tag delade sig truppen upp i två delar då man skulle köra kvadraten. Hooiveld hamnade i en grupp och Antonio Flávio i en annan.

– Vi Champions League, ni Superettan, hojtade Hooiveld upprepade gånger till Antonio Flávio.

Nu blev det en stor gemensam kvadrat istället, och man märker vilken bra stämning det är i truppen. Det var ungefär här som jag pratade med Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson, en riktigt trevlig lirare.

– Jag var på Hammarbys träning igår, det går inte att jämföra med stämningen här, berättade han, fritt ur minnet.

Jag frågade givetvis även om hur det stod till i Djurgården och fick samma svar. Inte i närheten?

– Så bra stämningen som det är här nu har det aldrig varit i AIK, konstaterade Kristoffersson.

Man följde upp med att spela fotbollstennis där Nisse Johansson besegrade Per Karlsson i finalen (edit: min kompis Axel Franzén hävdar att det var the other way around och det får jag köpa, Pertan vann säkert). Hade lite kul åt när Antonio Flávio slog ut Bojan Djordjic.

– I’m sorry, I’m sorry?, sade brassen.

Bojans svar lät inte vänta på sig:

– Jag ska skicka dig till Brasilien nästa gång, ropade han.

När det gäller Antonio Flávio så pratade jag lite med den tolk som följer honom under träningar inför matcher och under matcher. Fick reda på att han jobbade ideellt eftersom han är gnagare. Han sa också att brassen skulle ta lektioner i svenska.

– Men just nu har han annat att tänka på, sade tolken som egentligen jobbar som ekonom.

Det är en vecka sedan jag var på Karlberg och en som sken upp efter träningen var Hooiveld.

– There you are. Where the fuck have you been?, ropade han till mig och pekade samtidigt.

Jag förklarade att jag jobbat i en skola i tre veckor. Han verkar samtidigt ha blivit bra på svenska, han undrade vad det var för donna jag träffat eftersom jag skrivit det i min statusrad på Facebook. Imponerande att han förstod det. Jag fick visa en bild och det var tummen upp, så mycket förstod jag.

En som var med i dag var Kenny Pavey. Han vet dock inte om han kan spela mot aporna eller inte på måndagen.

– Det var mitt mål, men jag tror att det kommer för tidigt. Jag måste prata med en doktor och se vad han säger, berättade en annars glad Pavey på väg tillbaka till klubbstugan.

Det blev en lite kortare rapport än vanligt, eftersom jag har besök. Bilderna jag tog i dag ska jag försöka hinna ladda upp under måndagen.

Eftersom jag är upptagen så hinner jag inte kolla av nätet, men min polare ringde på söndagskvällen och frågade om jag visste något en spelare som saknades på dagens träning, det tisslades och tasslades om att han skickats hem i morse. Som sagt, det är vad jag fick berättat för mig. En annan polare ringde någon timme senare och undrade också han om jag visste något, men icke.

Och nu börjar det snackas på Gnagarforum om att nämda spelare fått sparken. Frågade faktiskt någon i början av träningen eftersom han saknades, och fick svaret att han var småkrasslig. Bra uppladdning inför derbyt…

Än så länge får det ses som lösa rykten. Lär få återkomma i ämnet i morgon.

Jaha ja, nu skriver Fotbollskanalen att det helt enkelt beror på att spelaren i fråga försov sig. Bra, då är det utagerat. Även Aftonbladet skriver om saken och enligt mig är det bra att klubben sätter ner foten om man inte kan passa tiderna. Samtidigt, att inte ens ha honom på bänken kan ju visa sig vara ödesdigert om exempelvis Tjernström, som jag tror ersätter. blir skadad tidigt i matchen.

AIK Hockey hemmabesegrade Sundsvall med 1-0 på söndagen och leder serien! Skotten? De vann man med 51-16…

Truppen till måndagens derby är uttagen, och den hittar du här.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.