171 24 Solna avslöjar…

Det kanske inte är någon kioskvältare, som vi i branschen kallar det. Men AIK:s butik The Terrace tvingas lämna Souk-gallerian, och butikschefen Daniel Andersson är mycket nöjd. Det berättade han när jag var inne och hängde i dag.

Jag och mitt i princip arbetslösa arsle var i stan i dag för att spatsera lite. Min vana trogen kikade jag förbi The Terrace, jag har ännu inte kommit underfund med om man är en jobbig jävel som inte längre köper något på grund av risig ekonomi, men förhoppningsvis tycker de att det är någotsånär trevligt att man kommer in och morsar och snackar skit.

Det första jag reagerade på inne i Souk-gallerian var att ett par aktörer lämnat platsen och en tredje hade utförsäljning då man skulle upphöra. Och som jag förstod det på butikschefen Daniel Andersson så ska alla butiker lämna gallerian.

– De isländska investerare som gått in för att täcka förlusten från förra ägaren har gått i konkurs. Butikerna kan inte täcka upp för den förlusten, berättade Daniel för mig, fritt från minnet.

– Skulle vi gå in med en miljon i dag så skulle det dröja ytterligare fyra år innan vi skulle gå plus, tillade han som ett exempel.

Daniel är dock väldigt positiv, det är ”till 90 procent klart” att man flyttar in i en ny butik som ligger lite närmare Hötorget. Det är Levis Store på Slöjdgatan 9 som dragit ner butiksytan, och där The Terrace då kommer att få en egen ingång.

– Det är väldigt bra. Det blir en betydligt mindre butik, men vi kan göra mer egna saker som att hålla kvällsöppet och har olika evenemang. Dessutom kommer vi exempelvis inte tvingas att ha öppet på julaftonen.

Till saken hör förstås att eftersom The Terrace i dag ligger som en ”öppen” butik inne i gallerian så måste man anpassa sig efter Souks öppettider.

– Ska man ha kanske en medlemskväll här måste man hyra in vakter hela vägen från ingången till butiken.

Med en egen butik kan man styra öppettiderna själv. Som att man kan stänga klockan 19 istället för 20. Att ha öppet till klockan 20 kan göra att folk tar de butikerna sist, som Åhléns City, och då har man kanske redan handlat på sig det man ska och struntar i de butiker som har öppet lite senare om kvällarna.

Supportrar har ifrågasatt satsningen på en butik, men enligt Daniel går The Terrace bra, framför allt webbshopen har gått bra på sistone. Daniel pratade om att man är den mest välmående avdelningen inom AIK Fotboll just nu, även om jag snabbt replikerade att AIK-shopen vid Råsunda faktiskt går väldigt bra.

Klart är i alla fall att den nya lokalen blir billigare, även om det är betydligt mindre utrymme. Tror dock att det kan bli bra, och är Daniel positiv, och han borde ju ha koll, så är även jag det.

Utan att kunna lova någonting kan det bli tal om en flyttrea inom kort, för flytten kan bli av om bara någon eller några veckor när alla papper är klara. Jag får helt enkelt återkomma med info och bilder efter flytten, och samtidigt passa på att tacka Danne för en trevlig pratstund.

Den populära webbshopen hittar du här. Bara det borde vara värt en Terrace-piké i sponsring? Kul kuriosa: Råsunda FC:s ena keeper är modell på sidan, hihi.

Hur går det med arenafrågan annars? Starka krafter vill spela kvar på Råsunda och därmed rata Swedbank Arena, en av dem är jag. Det jag har hört, och då snackar vi i lite runda slängar, är att det ”bara” kostar ett par hundra miljoner att köpa loss Råsunda. Desto mer kommer det i sådana fall kosta att rusta upp arenan.

Ändå? Ta in Peab, en jävla massa supportrar som vill hjälpa till och döp arenan till Åbro Arena, alla kommer ändå att kalla stället för Råsunda.

Här borde jag faktiskt ta och höra med min polare Simon Strand som är väl insatt i ämnet. Någon siade häromdagen att en så pass skärpt kille mycket möjligt kommer att nå högt inom AIK i framtiden, och det låter som den Simon jag känner.

Annars är det lite knäppt att AIK Hockeys nyvalde ordförande Torbjörn Lundin redan tvingats lämna styrelsen på grund av personliga skäl. Inom ett par månader ska man ha ett extra föreningsmöte läser jag på AIK:s hemsida. Peter Mellqvist tar ersätter tills vidare.

– Peter tar över så länge och han är bra. Pratade med honom härom dagen och han känns trygg, berättade AIK Hockeys Marie Lichtenstein för mig i morse.

Lite kul att en disträ kille som jag var tvungen att kolla vad min blogg egentligen heter innan jag kunde skriva rubriken. Och så var jag tvungen att dubbelkolla igen…

Tränarna har meddelat truppen till Trelleborg hemma på lördag. Skönt att se de tre spelare som led av småskavanker under gårdagen är med.

Lördagsmatch lovar gott för er som kan gå i morgon. Passa på att besöka Black Armys lokal som öppnar vid 12:00 och som har öppet efter matchen. Paaaaaaarty.

För övrigt lite tungt att jag sedan en tid fyllt mitt bloggutrymme på en gigabyte (!) så jag måste hela tiden radera gamla bilder för att lägga upp nya samt mina texter. Jag har inget liv, jag vet.

Strax kommer jag att lämna er för att åka ut till skärgården fredag till söndag. Några timmar kommer att användas till höstplanering, men desto mer tid till sol, bad och en och annan kall pilsner. Återkommer på söndag. Stay black.

Höll på att glömma en sak och det är att gratulera Walid Atta på födelsedagen. Hoppas att han får fira med tre poäng mot Trelleborg, det är han värd, en av truppens absulut skönaste lirare.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.