Minns inget, men kul var det

Jag får nog kalla det en mindre succé för O’Learys i Gamla Stan som visade Malmö FF borta igår, fantastiskt trevligt var det. Men jag minns ingenting från matchen, verkligen ingenting. En pinne är väl dock okej.

Jag drog i mig tre öl på väg in till O’Learys som för dagen hade specialpris för gnagare, någonting elitsupportern Palle fixat. Jag surrade en del med chefen där, Lahdo Sharro, och han ville verkligen göra stället till ett AIK-hak. Han sa att Djurgårdarna hade sina ställen och Bajen sitter på söder. Och det är nog så, att inne i city är vi lite identitetslösa?

Hur som helst, restaurangen var full på övervåningen, den del som var reserverad till oss gnagare. Det var ovanligt få jag kände igen där (alla riktiga supportrar var väl på plats i Malmö) men det fanns några sköna typer: Skogen och Hägerstensgänget från Smokinglirarna, Marie L som jag mest förknippar med AIK Hockey och så satt jag själv med Jens från ”yngre” och Emilia. Ja, och så Black Armys ordförande Victor Capel och hans polare förstås.

Som sagt, matchen minns jag verkligen inte, det blev lite mycket där. Men det var väl en skaplig defensiv? Det jag minns var att jag, Jens, Emilia, Victor och hans polare drog till en engelsk lagkamrat till mig, Simon, som bor i Hammarby Sjöstad. Han var väl sådär glad över det, men sedan jag gått i god för polarna så släppte han in oss.

Det blev en bulle in till Söder och Kellys, men ungefär här blev det som med matchen, jag minns inte så mycket mer. Förutom att jag och Jens hade ganska djupa diskussioner eftersom vi ville ha samma tjej. Han blev alldeles för full för att komma in någonstans och jag smet in på Kellys. Men det är lugnt, han minns ingenting om det i dag. Som den flygvärdinna jag är drog jag från Kellys vid ett, jag klarar inte av Victors tempo.

Nej, återstår att se om vi kan göra O’Learys till vår pub, även om jag har lite svårt för dessa franchiseställen. Men det går ju att sitta där även innan hockeyn, så slipper man Bajen-haket Röda Kvarn. Jag presenterade Capel för ägaren och även hockeydårarna med Marie i spetsen verkade gilla hela idén. Hyfsat centralt är det i alla fall.

Och när det gäller just hockeyn så ska det vara någonting på G för att hjälpa föreningen. Enligt Capel hade Golden Fanatics kontaktat både Smolinglirarna och Black Army om en grej som man skulle ha ett möte om.

Jag känner lite att det här inlägget handlar väldigt lite om AIK, men något ska jag väl komma med. Det skulle vara att Daniel Örlund, som verkligen älskar AIK, var ytterst nära att gå till Rosenborg. Där skulle han tjäna fyra gånger så mycket som i AIK, men har berättat att drömmen är att vara borta några år och tjäna en ordentlig hacka och sedan komma tillbaka till AIK.

Just det, de två sjuka spelare som jag nämnde inför matchen var CH Jagne och Nisse Johansson. Jagne saknades på onsdagens träning och Nisse tog det jävligt lugnt. Men båda kunde ju spela.

Jaha ja, kvart över åtta ringde Råsunda FC:s nye keeper Jesper Z och väckte en annan, han var på väg till träningen och frågade om jag skulle dit. Jag gissar att han precis anlänt till stan med UN/SI-bussen, haha. Jag tänkte dra dit, men upptäckte precis att jag kollat fel på en timme. Så ingen AIK-träning för mig i dag alltså. Fan.

Och så lite cred till min bloggbroder Alex Schulman, jag har fortfarande inte sett honom på Råsunda någon gång, men gnagare är han. Och sånt gillar vi.

Och i dag gillar jag att min nyfunna vän Makkan (jo, Makkan), tillsammans med gnagetbröder och några bajare, i förrgår var och pissade på Djurgårdens träningsanläggning ute vid Kaknäs.

Sagt efter matchen (mff.se)

Kämpainsats gav en poäng (aikfotboll.se)

Polisen avstyrde fotbollsbråk (TT/hd.se)

Överlägset men uddlöst Malmö (TT/hd.se)

Rolle pressad (Aftonbladet)

Inbjuden till internmatch med AIK (kkuriren.se)

MFF uppträdde som vanligt igen (Lokaltidningen)

Oroligheter under MFF-AIK (dn.se)

Lysande spel – inga mål (Skånskan)

AIK:s svit håller i sig (dn.se)

“Det var hänglås på” (Aftonbladet)

Wiltons utbrott (Aftonbladet)

Malmö mållöst igen (Nyheter24)

Fyra AIK-supportrar gripna (Sydsvenskan)

Oavgjort för MFF (Skånskan)

MFF ineffektivt  90 minuter (Sydsvenskan)

AIK-stjärnan sågar Wilton (Aftonbladet)

Uppdatering typ klockan 10: Jesper Z från UN ringde precis och truppen landar på Bromma flygplats vid 12-rycket och träningen är framflyttat till klockan 13. Vilken jävla tur man har…

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.