Fredagsrapport från Karlberg

Det var inte så mycket att skriva hem om på Karlberg i dag, men jag snackade i alla fall lite med Bojan Djordjic och han är snart tillbaka i träning. Och så fick jag höra lite annat smått och gott sedan spelarna anlänt från Bromma Flygplats.

Jag mötte upp min lagkamrat Jesper Z strax innan spelarbussen anlände från Bromma. Vi satt och surrade lite om ditten och datten och jag blev nyfiken på om spelarna handlar mycket i AIK-shopen, eftersom Jesper jobbar där. Den som handlar mest AIK-prylar är Ivan Obolo, saker som han sedan skickar hem till Argentina om jag blev rätt informerad.

Lite skoj i sammanhanget är att Ivan också införskaffat den lite nyare vita ziptröjan, med nummer tio. Han gillade den, av förklarliga skäl.

Först in av spelarna var Martin Mutumba. Han morsade och surrade lite med mig och Jesper i förbifarten. Vi båda reagerade på att han pratade tyst, vi hörde inte riktigt vad han sa, haha. Sedan ramlade Bojan in på Karlberg, och jag frågade om revbensskadan.

– Det gör ont men det är ingen spricka i alla fall. Men det är ingen fara, jag tränar ordentligt från måndag, det kan du skriva, sa Bojan.

Sedan rullade bussen in och ett par av junisarna, Engblom och Lundberg, stack i princip direkt eftersom Väsby har match i dag. De flesta spelarna verkade annars uppåt och många hälsade och var glada.

Efter ombyte gick spelarna bort till planen. Maanoja, Bergh och Baxter körde målvaktsövningar och de andra som var på plats var Pierre, Thorsten, Jonsson, Hooiveld, Atta, Bojan, Nisse, Obolo, Burgic, Saleh och Mutumba. Jag ropade till Hooiveld att han blev matchens lirare igen i Aftonbladet.

– Ah, det blir en för tung börda. Det blir en för stor press på mig att fortsätta leverera, flinade han.

Burgic, Thorsten, Saleh och Atta körde passningsövningar under den tid jag var på plats, de drillades av Swärd. Resten sprang en ordentlig runda och efter det, tillsammans med lite stretchning, droppade gårdagens startspelare av en efter en. Mycket roligare än så blev det inte.

Ett tiotal personer hade kommit till Karlberg, inklusive Åsa och Jacob från Kombo, Charlee och Tommy från AIK Media, Lundbergs morfar (tror jag det är) Berglund och så ett gäng till. Bland dem fyra killar (varav en som jag hade pratat med i Örebro – har jag inget som helst minne av) som väntade på Pierre för att bränna ner till Göteborg och U2-konserten. Jag och Jesper hade sällskap med Bojan tillbaka till klubbstugan.

– Det är en inre blödning, fortsatte han om revbensskadan. Jag ville ha en smärtstillande spruta, men skadan sitter för nära lungorna.

Så har vi ju den här hjälten Obolo. Min kompis hade snackat med honom för en tid sedan, och Obolo uttryckte hur mycket han trivs i AIK och gärna stannar, men att han förstår om AIK skulle sälja honom för att få in pengar. Det talar ju lite för att han blir kvar.

Jag har tidigare värnat en del om damfotbollen i klubben, men när båda mina favoriter Kathy Gill och Emma Lundh slutat känns det rätt ointressant. Gick damsektionen tre eller sex miljoner back eller hur mycket var det nu? Inte okej.

Knappt någon som bryr sig om den sektionen, lägg ner elitlaget och börja om i någon lägre serie, det är mitt tips. Fast först möter vid dem gärna i en träningsmatch, för ett par år sedan blev det 6-0 till Råsunda FC.

AIK knep en pinne i Malmö igår, och det var just vad man hade för mål. Man åkte ner för att klara oavgjort.

För er som inte kan få nog av det har jag laddat upp ett gäng bilder från idag. Som vanligt går det bra att klicka på dem för att få dem förstorade.

Nu är spelarna lediga över lördagen och om jag hörde rätt kör man en eftermiddagsträning på söndag. Jag får helt enkelt återkomma i ämnet som det så fint heter, förhoppningsvis har vi nya bras
sen på plats då. Nu ska jag ut och sparka boll med lillkrabban.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.