Mycket funderingar och MFF borta

Åtminstone en av de spelare som var sjuka igår ska kunna spela mot MFF fick jag höra i dag. Eftersom jag är ledig i dag tänkte jag passa på att skriva av mig lite, om rykten och saker jag fått berättat för mig. Och en varning är härmed utfärdad, för det här blir jävligt långt.

Jag får börja med att påpeka att det här är en supporterblogg, ingenting annat. Jag hör ganska mycket från både spelare, ledare och supportrar och vissa saker skriver jag givetvis inte. Andra saker snappar man upp eller hör i tredjehand och ta det för vad det är, just rykten. Det är lite upp till var och en att antingen tro på det eller se det som ren goja. För givetvis skriver man om rykten i en supporterblogg även om jag helst försöker att undvika att skriva någonting som skadar AIK. Here we go?

I dag väntar Malmö FF borta, lite för lång resa för mig känner jag. Och det är knapert med deg när man inte jobbar på åtta veckor (okej, bloggen ger lite och det tackar jag Er för) och det är ju inte som Gais borta då jag klarade hela dygnet på 150 kronor. Måste vara någon form av supporterrekord för då köpte jag även nio öl och käkade på McDonalds på vägen hem.

Men nu handlar det inte om det utan om MFF borta. Jag skrev igår att två av de ordinarie spelarna var sjuka, den ene missade träningen helt och den andre, en försvarare, körde på egen hand. Men han ska kunna vara med, enligt ett meddelande jag fick på Gnagarforum:

”Tjenare Joakim! Jo det stämmer med sjukdomen på spelarna. Det var jag som stod med XXX större delen av träningen och som sagt så var han lite krasslig, men det skulle inte vara någon fara inför matchen, OM det inte blev värre förstås.”

Den andre killen, i en offensivare roll, skrev själv på sin Facebook-sida igår att han var sjuk. Kikade i dag men hittade ingen info.

En annan sak som jag diskuterade med två polare i veckan är Gabbe Özkan. Någon av dem kände en bror eller kusin till Gabbe och han hade samma ständiga problem med skador. Man vill ju inte tro att det ligger i generna, och jag lider verkligen med Gabbe som är en skön lirare och han har mitt fulla stöd.

Det känns dock ohållbart om det fortsätter med alla skador. När AIK ska banta truppen nästa år går det inte att ha en spelare som är med i 25 procent av matcherna.

Någonting som ofta diskuteras bland oss supportrar är, tyvärr, ekonomin. De två supporterpolare som jag snackade med på Karlberg i veckan, som när det gäller de här bitarna är betydligt mer insatta än vad jag själv är, anser att AIK tagit på sig en för stor kostym. Och då syftar jag på alla som jobbar uppe på kansliet.

Det jag fick höra är att man exempelvis skurit ner på personalen men att man sedan tar in dem som konsulter istället. Ekonomi är inte min starka sida (fan, min syster har i princip hand om min ekonomi) men enligt polarna är det alldeles för stora utgifter på kansliet. Och det är ju bara att titta på vårt publiksnitt för att förstå att någonting är galet någonstans.

Läser också Aftonbladet i dag, som på nytt tar upp Ivan Obolos framtid. Här skapar man en artikel som egentligen inte innehåller någonting nytt. Till och med Wesström drar exakt samma paralleller som han gjort i en tidigare artikel, angående Obolos vara eller inte vara.

Oavsett vad så står vi inte och faller med Obolo, hur duktig han än är. Glöm inte bort att vi är på väg att få in en brasse som är ordinarie i en av världens tio bästa ligor. Låt Djurgården och Hammarby värva sina mediokra spelare så tar vi guldklimparna.

Läser på Facebook (var annars?) att Black Armys buss stannat i Ödeshög då växellådan pajat. Jag försökte att ringa både Karla och Victor Capel och få en lägesuppdatering men utan framgång.

För deras skull hoppas jag att de är i Ödeshög och inte bara i höjd med hålan. Var där för någon dryg vecka sen och de har Systemet i centrum vilket säkert kan rädda resan.

När vi ändå är inne på Facebook så lade faktiskt AIK:s Johan Segui till mig som vän igår. Väldigt otippat, jag har förväntat mig någon form av utskällning eller liknande för något jag skrivit, men än är det tyst. Och det är klart, man hade ju inte behövt vara vän för att framföra en åsikt så jag känner mig rätt lugn än så länge?

Jaha ja, ett nytt inlägg på FB från Daniel Fröström: ”Jaha, Rickens buss står i Ödeshög med trasig växellåda. 40 min tills ny buss kommer. Då hinner man dricka några pilsner innan bussen hämtar upp i Värnamo.”

För övrigt vill jag passa på att välkomna Jesper Zerman till Råsunda FC. Vi började direkt med att dra till Tanto igår efter den sena träningen på Skytteholm, och kom efter en cider överens om att jag får hans lånade svarta Stone Island-tröja mot ett träningsställ. En ganska bra deal – fler posers till folket!

Sedan har vi även CH Jagnes duktige kusin i truppen, men jag har ännu inte träffat killen. Men det behövs några som färgar laget, eftersom vissa av någon konstig anledning fått för sig att vi är någon form av rasistlag. Ja, mycket ska man få höra innan öronen trillar av? Och vill någon sponsra detta helhjärtade supporterlag, med en budget på 65 000 kronor per år, så finns min mejladress lite längre ner (jag råkar vara ordförande).

Roligast igår var annars när vid gick förbi Pride-området och jag sprang på min sons ena lärare (!), dessutom i samma tillstånd som jag gissar att de på BA-bussen är i vid det här laget. Hon började svamla om att jag var fin och sa att hon hade en kompis som hon trodde jag skulle passa ihop med, efter att hon försäkrat sig
om att jag är singel.

Jag tror inte att hon minns samtalet i dag, men det där är helt klart värt att kolla upp. Nu blev jag väldigt off topic, kunde inte låta bli.

Nu märks det att jag suttit för länge. Jag vet inte om jag börjar bli något bollplank för skvaller, men nyss ringde en person mig som är insatt i hockeyn. Och personen i fråga var upprörd. För och främst över att det inte ens finns något sponsorpaket på hemsidan och personen påpekade också hur viktigt det är att hålla intresset vid liv inför kommande säsong.

Jag har tidigare skrivit om hockeyn, hur Mats Hedenström kommer att försvinna vid nästa årsmöte, hur mycket han vill styra allt på egen hand och vid flera tillfället har jag fått berättat för mig att det är sponsorer som inte vill stötta AIK Hockey så länge samma människor finns kvar i styrelsen.

Det är inte så långt kvar till årsmötet och jag är övertygad om att stora förändringar kommer att ske, utöver det faktum att Hedenström försvinner (det jag fått höra är att det redan är klart att han ska börja jobba på förbundsnivå istället).

Stöd AIK Hockey och när du ändå är igång, hata alla andra. Tillsammans får vi banne mig se till att hjälpa hockeysektionen så gott det går, det är bara att be om det!

Sedan har vi matchen i kväll. Palle har fixat så att nya O’Learys i Gamla Stan har specialpriser för Gnagare i kväll, 35 spänn bärsen. En öl ingår även om man köper en hamburgertallrik och som jag förstått det är rätt många gnagare på väg dit.

Ägaren ska ha sagt att han vill göra stället till ett stammishak för gnagare, och att erbjuda rabatterat pris på öl är onekligen en bra start.

Oh, ramlade just in ett litet läsarmejl. De är faktiskt rätt ovanliga så det kommer med här (jag tror att vi människor är ganska lättlurade, om vi läser att någonting är bra tillräckligt många gånger så tror vi på det):

“Ville bara höra av mig att tacka för en riktigt bra blogg!  Träningsrapporter blandat med allmänt skvaller är alltid läsvärt när tid ges. Det känns extra bra att du börjat ta lite hänsyn till hemlighetsmakeriet inför laguttagningarna också.”

Tack Pär, det värmde. Extra skoj att du även uppmärksammat att jag inte vill ge ut för mycket info inför matcherna.

Nej, det är väl ändå ingen som pallar att läsa ända hit, så jag drar ut på stan istället. Bli inte förvånade om jag återkommer efter matchen i kväll.

Oh, nu meddelar Fröström att BA:s buss är iväg igen, han har snackat med legendaren Jani.

Uppdaterat strax efter 15: Enligt rykten på nätet har AIK:s buss blivit stenad nere i Malmö. Jag har själv varit i kontakt med en kille på UN/SI:s buss och de har hört samma sak. Ska iväg men återkommer med en uppdatering senare i eftermiddag.

Sju personer ska enligt uppgift på Gnagarforum ha blivit gripna, och det vore ju jävligt smutt i sådana fall. Stämmer hela storyn finns det rätt många gnagare som kommer att bli jävligt lacka.

Uppdatering klockan 17: Signaturen “Boateng tre poäng” på Gnagarforum har pratat med en spelare i bussen som påstår att ingen stenkastning har ägt rum. Jag fick meddelandetvia SMS av en “Christian från träningarna” när jag satt på tuben. Nu börjar fans hitta mitt nummer också, haha…

18:00… Får se om det blir någon utgång, pratade med BA:s Victor Capel precis och han var sugen på att gå ut (om han vill hänga eller inte låter jag vara osagt men det kan nog bli en repa).

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.