Vinnaren av fotbollsgolfen

Jag har varit på en del träningar på sistone, en del påstår att jag bor på Karlberg. Hur som helst, roligast hittills var en tävling i fotbollsgolf under gårdagen, mellan Pavey, Saleh och Engblom.

Tisdagens träning var i sig ingen höjdare för en åskådare, visst bjöd den mig på ett par intressanta samtal, men inte så mycket mer. Men jag och mina två nyfunna vänner Feysel och Teib dröjde oss ändå kvar, och det var det värt.

De sista har ofta något tävlingsmoment som avslutning på träningen och gårdagens tävling var fotbollsgolf. På så få tillslag som möjligt skulle spelarna ta sig från planen till klubbhuset som är en lite snirklig väg. Kenny Pavey, Yussuf Saleh och Pontus Engblom var de som skulle köra.

Det var oerhört kul att se spelarna ”utanför planen”, framför allt Kenny är ju en stor skojare som hade oerhört roligt åt när det gick lite sämre för de övriga två. Engelsmannen, som också hann dra lite sköna historier om bortaresor med Millwall, drog det längsta strået och vann tävlingen, och jag och mina vänner garvade hela vägen till klubbstugan. Kenny bjöd på någon form av segerdans också.

Kenny klarade sig på sju sparkar, Saleh nio och unge Engblom gick runt ”banan” på tio tillslag. Missa inte det sköna bildspelet, där jag även fick med några andra bilder som jag missade att lägga upp på tisdagen.

För övrigt är det ibland något av ett socialt arbete man håller på med, för AIK:s skull. Som när Feysel och Teib besökte Karlberg för första gången igår, jag erbjöd mig att ta bild på dem med sina idoler vilket var mycket poppis, sedan blev det en liten rundtur i klubbhuset (jag gissar att det är okej) och lät dem ta signerade idolbilder som låg där inne.

Sånt är viktigt, för de här kidsen heter inte idolerna Gustafsson eller Mjällby längre, de heter istället Zlatan och Ronaldo och många skiter fullständigt i allsvenskan och AIK. Det är därför viktigt att värna om de här barnen och ungdomarna, precis som när jag tog med mig ett 20-tal barn från det fritids där jag jobbar. Att AIK och spelarna är öppna och trevliga är värt så mycket mer än vad reklam kan ge, och jag tror att Feysel och Teib var lyckliga igår.

Det här är för övrigt någonting jag tog upp med AIK:s Jimmy Wallingstam i våras och även med kommunikationsansvarige Sophie Josefsson, som bad mig återkomma om jag hade någon bra idé om hur man ska fånga upp dessa ungdomars intresse. Man har redan startat fotbollskvällar ute i förorten men det går alltid att göra mer, annars tror jag att det kommer att märkas på publiksiffrorna om tio år. Wallingstam höll med, eller det var snarare han som sa det.

För övrigt, klicka på bild 25 och förstora upp den och kolla sedan i fönstret till höger om Obolo. Tycker fan att bilden med en stirrande Wesström ser lite, lite läskig ut (då var det dock mörkt sent igår då jag jobbade med bilderna).

Nej, dags att röra sig mot Karlberg och onsdagsträningen. Återkommer i eftermiddag med rapport och bilder.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.