Blödning stoppar Bojan

Bojan Djordjic är skadad efter måndagens match mot Gais men är inte enda avbräcket inför Malmö FF borta i morgon. På dagens träning fick jag höra att Bojan åkt på en blödning.

Jag kände att det skulle bli svårt att skriva dagens träningsrapport eftersom man inte vill avslöja saker inför morgondagens tuffa match mot MFF. Men nu har ju AIK gått ut på sin hemsida och förklarat att Djordjic och Mutumba är skadade.

Jag fick aldrig chansen att snacka med Bojan själv, han hade fullt upp med alla de rörelsehindrade som gjorde ett besök på Karlberg. I spetsen, och i centrum, var givetvis Gökhan som också hade sin lillebror Sami med sig. Hur som helst, jag har ju tidigare hört att Bojan drabbats av en spricka i revbenen, i dag ska han ha sagt att han drabbats av en blödning – en inre sådan får jag anta. På håll såg han dock pigg ut och man räknar med att ha honom tillbaka till BP hemma en vecka in i augusti.

Värre då med två andra spelare som var sjuka i dag, som jag dock givetvis inte kommer att namnge. Alla som var på Karlberg fick se den preliminära uppställningen mot MFF, det räcker så.

Missa inte bildspelet från dagens träning! Och som vanligt kan man klicka på bilderna för att förstora dem (ursäkta om jag dumförklarar er, det är bara en så ball grej).

Dagen till ära hade jag på mig min Maanoja-tröja, en specialframtagen t-shirt som vi i Råsunda FC använde i en träningsmatch. Vi spelade en krya på dig-match för vår finske keeper på försäsongen. Maanoja sken upp och berättade att han hade på sig sin t-shirt så sent som igår, han fick en i våras tillsammans med ett inramat lagfoto.

För den som är på hemmaplan i morgon kommer elitsupportern Palle, som jag träffade i dag, med ett tips: nya O’Learys i Gamla Stan visar matchen och har ett specialerbjudande, eller snarare två. En öl inkluderas om man köper hamburgertallrik och hela kvällen kostar en stor stark bara 35 kronor. Bara för gnagare.

Tror att det kan bli bra med folk där, jag hade tänkt att dra på halvklassiska BG:s i Hornstull men får se hur det blir.

Och så lite hockey? Precis som jag skrivit tidigare kommer Mats Hedenström, tack och lov, flyga och fara vid nästa årsmöte. Vem ska då ta över? Ingen aning, men jag skiter i vilken bransch eller hur mycket AIK-hjärta personen har, så länge han eller hon gör ett bra jobb för AIK.

 

Nu får det sluta att vara en lallarförening. Och hur styrelsen än ser ut så hoppas jag att man tar hjälp av oss supportrar. Gärna innan man går ut med att man gått åtta miljoner back, något man vetat om länge.

 

Hedenström har gjort mycket bra för AIK, men det var en tid sedan. Ett av hans större misstag var när Mattias Norström skulle värvas till AIK och Hedenström, enligt uppgift, sa att han tyckte att ”Notan” skulle köpa in klubbor till hela laget, det hade han ju råd med. Respektlöst och tack och adjö tyckte ”Notan” och jag förstår honom.

 

Det är skönt att vara
igång igen, efter tre veckor utan Internet. Och det märks rätt snabbt på trafiken att man hänger med lite bättre. Och så kom det ett meddelande på Gnagarforum, jag är ju svag för smicker:

”Jocke, din blogg är så satans bra! Du borde få skriva på Blackbeat istället”.

Jag tacka så mycket till ”Phille87”, det är givetvis alltid skoj att få uppmuntrande ord, för man får ju stå ut med en del skit också. Och extra kul att Blackbeat nämns, en av få bloggar som jag läser.

Jag har noterat att många undrat vilken finansiär som gått in med pengar för den nya brassen, som jag kort och gott kallar Flavio. På Gnagarforum spekulerade någon kring att det är någon som vill komma med i Agent03, men det jag kan säga är att personen redan är med där, han har stöttat AIK i många år genom att sponsra föreningen.

Han kom för en hyggligt billig peng, i alla fall sett till allt positivt man hört kring honom som spelare.

— 

För övrigt kontaktades jag av en person med god insyn i klubben igår gällande vd:n Annela Yderberg. Det är fel från min sida att anklaga någon jag inte känner eller vet hur hon jobbar, men jag fick förklarat för mig att röster höjts bland folk i hennes omgivning. Jag säger ingenting om hon är bra eller dålig som vd, men folk sägs ha reagerat på att hon missat flera hemmamatcher.

Man kan tycka att det kan komma saker emellan, men i mina ögon så ska man gå på AIK:s matcher om man är vd, man ska vara där och synas för supportrar och sponsorer. Man kan tycka att det kan låta småaktigt att klanka ner på någon som missar några matcher, men det är inte bra när personer i hennes närhet reagerar. Då är det någonting som är fel.

Och hade det varit en riktig skitsak hade jag inte kontaktats av killen som jag halvkänner sedan en tid. Så mitt råd till Annela: gå på matcherna!

Rundar av med några länkar:

Intervju med Bojan Djordjic (TT/Fotbollskanalen)

Inför MFF-AIK (Svenska Fans)

Skadan stoppar Bojan mot Malmö (Expressen)

Så här har ditt lag värvat (Aftonbladet)

Alm lider med City (Eskilstunakuriren)

Bojan Djordjic borta igen (FotbollDirekt)

Truppen mot Malmö FF (aikfotboll.se)

Skadesituationen i truppen (aikfotboll.se)

Markus Jonsson inför MFF-AIK (aikfotboll.se)

Bojan missar MFF-matchen (Svenska Fans)

Wesström om transferfönstren (aikfotboll.se)

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.