Jonsson hoppas på spel mot ÖSK

Potentielle ersättaren Kenny Pavey är avstängd och frågan är om Markus Jonsson hinner bli återställd från sin skada. Men han berättade för mig efter dagens träning att han hoppas kunna rulla boll under fredagen och sen förhoppningsvis kunna spela mot Örebro på söndag.

Jonsson skadade sin vänstra vad under förra veckan, och det ställer förstås till det lite. Jag såg Pavey spela högerback i lördagens träningsmatch mot IFK Norrköping och jag såg då honom som trolig ersättare. Det gjorde även Jonsson när jag pratade med honom på Karlberg i dag.

– Det är ingen högoddsare att Pavey kliver in och spelar om jag inte hinner bli spelklar, sade Jonsson.

Då tänkte dock varken han eller jag på att Pavey var avstängd. Jonsson har joggat lite lätt under måndagen och tisdagens träningar men hoppas kunna ta i lite mer vilken dag som helst och förhoppningsvis kunna träna med boll på fredag, då finns chansen att han hinner tillbaka. Annars är min gissning att Walid Atta får chansen.

Under själva träningen körde man först lite teknikövningar en mot en, sedan gick ett gäng över till anfall och försvar med Lee Baxter i målet medan det andra gänget spelade fyra mot fyra, tror jag det var. Ja, det handlar om matcher på liten yta och med många avslut. Av målvakterna, Bergh och Örlund, tycker jag att den förstnämnde var den hetaste även om han själv ville tona ner sin insats.

Bergh gjorde sig lite illa i höger arm och var för en sekund rädd för att det var något knas, minns bara att det inte var så länge sedan han skadade vänsterarmen. Han lät dock hälsa att det inte var någon fara och att det gick över direkt.

För övrigt frågade Bergh mig hur jag hade det på båtturen under gårdagen och jag blev lite ställd. Men sedan kom jag på det, man lägger ju ut sitt privatliv på Facebook, haha?

Under matchspelet minns jag en incident bra, och det var när Dulee tacklade stackars Viktor Lundberg så tufft att den senare blev liggande. Dulee reste sig bara upp och gick och min kompis Ben, som är från Israel, sa kort ”det syns att han spelat i den israeliska ligan” och syftade på att mittfältaren inte bad om ursäkt.

Mittbacken Backman och vänsterspringaren Holster var kvar i träning. Jag fick tidigare berättat för mig att de var backup när U21-killarna var borta, men så såg inte Andreas Alm på saken.

– De är med för att de är bra spelare. Under säsongen kan det komma andra spelare, men de här är inte bara med för att U21-killarna är borta, berättade Alm.

Jag pratade med Holster också och han var nöjd med vad han presterat och menade att det kanske är samma träningsdos här som i Väsby men en annan intensitet.

– Det här kommer jag att ha nytta av sen i superettan, sa Nyköpingssonen.

Det var annars ett par lite ovanliga ansikten som visade upp sig på Karlberg, främst AIK hemsidas Stefan Mellerborg och en somrigt het kommunikationschef i form av Sophie Josefsson. Sophie hälsade jag på men jag fick ett snack med Mellerborg som visade sig vara en sjukt trevlig lirare som tidigare hjälpt mig med att få ut info om supporterlaget Råsunda FC. Han lät hälsa att det bara var för mig att höra av mig om jag ville ha hjälp att söka nya sponsorer etc. Uppskattas!

Hetaste diskussionen hade annars min nyfunne vän Tobias Marqvardsen från Tyresö när han pratade med Djordjic och påstod att man i Sverige tränade minst i Europa. Det fick Djordjic att gå i taket.

– Vi tränar mest av alla. Jag vet, jag har varit i Europa i tio år. Vet du hur länge de är lediga i England på sommaren? Två och en halv månad. Vi har nio veckor totalt, dundrade Djordjic, fritt från minnet.

Han garvade dock efteråt, och jag hade kul åt situationen. Tobbe fick backa rätt fort, fast så är han ju också trots sin storlek bara 15 år. För övrigt var det väl ett femtontal besökare på Karlberg, varav tre från Södra Tifo.

Under onsdagen är det ingen träning på Karlberg vilket gör att jag och några ur fotbollslaget chillar i Rålis istället. Men på torsdag är jag p

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.