Vilken fantastisk söndag!

Här kommer ett inlägg som jag redan nu känner att jag kommer att få mycket svårt att skriva. Det ska handla om AIK-spelare som besöker ett boende för rörelsehindrade där jag fick chansen att delta under söndagen. Men det är svårt att fokusera på de förvisso sköna spelarna när man spenderat en kväll med några underbara individer som hade lilla julafton denna dag.

Egentligen är det lite svårt att skapa en bild av dessa människor på bara några få timmar. Några verkar vara på boendet några dagar i veckan, någon annan bara då och då. Jag är övertygad om att de har det väldigt bra på korttidsboendet Kombo, men jag har svårt att tänka mig lyckligare ungdomar än vad de var när Nisse Johansson, Kenny Pavey och Jos Hooiveld dök upp lite efter klockan fyra på eftermiddagen.

För tillfället var det fyra ungdomar som var på plats, nämligen Gökhan, John, Isak och Olivia. Jag själv var på plats eftersom jag träffat flera av ungdomarna samt ledarna på Karlberg, och det var faktiskt Gökhan som bjöd in mig tidigare i veckan. Lite egoistiskt av mig så såg jag min chans att träffa AIK-spelare men den delen försvann snabbt när jag träffade dessa underbara människor på boendet. Det är lätt att det blir lite sentimentalt eller blödigt när man skriver om dem, men de är verkligen härliga och jag hoppas att jag får fler chanser att träffa dem, med eller utan spelare.

Så vad gjorde vi denna eftermiddag och kväll? Egentligen skulle fem spelare ha kommit med de blev tre, som jag nämnde handlade det om Nisse, Kenny och Hooiveld. Man bjöd på grekisk sallad och efter det var det tipsrunda och musikfrågesport och tiden gick. Vi åt glass och fikade, bröt arm och spelade tv-spel och efter det gick vi ut för fotografering. Jag tror att vi höll på till åtta eller så. Jag vet inte riktigt, men tiden gick väldigt fort. Jag minns inte vilket par som vann tävlingarna riktigt, men en som inte hade musiköra var Hooiveld hade svårt att inte kika på andras svar, haha. Han sa efteråt att han mest lyssnade på holländsk musik.

Det är svårt att förstå hur mycket det betyder för de här människorna att exempelvis spelare kommer. Det är svårt att inte sitta med ett leende på läpparna när man går igenom de bilder man har i huvudet av ungdomarna och spelarna tillsammans.

Spelarna då? Underbara människor, jag vet att Pavey och Hooiveld är något av skojare i truppen, men den som överraskade mig mest var Nisse. En mycket varm människa, jag hade en bild av honom så lite tystlåten och allvarlig, men icke. En väldigt skön och lättsam kille. Jag var tvungen att fråga om hans lagkänsla då han kommer från en familj med djurgårdare. Han medgav att han gått lite på hockeyn när han var ung, men från den dag han gick till Gnaget som 17-årig junior har det varit AIK som gäller.

Som sagt, en sådan här kväll är svår att förmedla i ord, men den var oerhört lyckad. Det som satte djupast spår hos mig var när en av ungdomarna berättade om en olycka han var med om som gjorde honom rörelsehindrad, det var väldigt känslosamt. Sedan har vi ju Olivia som jag tävlade tillsammans med i musikkunskap, hon är en underbar liten tjej. Men alla fyra som jag träffade är mycket fina och är verkligen sköna individer, väldigt egna på sitt lilla speciella sätt. Och jag är övertygad om att även spelarna tycker att det är väldigt kul att så lite som att i princip bara vara där kan betyda så mycket för dem. Olika spelare har sedan något år besökt hemmet då och då, annars brukar en hel del av ungdomarna besöka Karlberg.

Som sagt, jag hoppas att jag får chansen att umgås med de här människorna igen. Tack till Åsa Lundin O’Connell och Jacob Lundin med personal, Nisse, Pavey och Hooiveld och speciellt Gökhan, John, Isak och Olivia för en oförglömlig kväll!

Och när jag ändå skriver lite om AIK? Några sakn
ade Martin Mutumba under lördagens träningsmatch mot Norrköping. Enligt Nisse i kväll var det på grund av sjukdom eller att han kände sig krasslig. Det är dock ingen fara med honom.

Nej, nu ska jag iväg till Karlberg och bevittna dagens träning, och där även träffa Gökhan. En rapport kommer att dröja till kvällen eftersom jag ska ut och åka båt med lillkrabban efteråt.

Länkar: Korttidsboendet KomBo och Åsas fotosida.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.