Träningen, bilder och en hel del annat

Det blev en lite sen rapport från träningen i dag, har varit ute med båten och glassat. Men det gör inte så mycket, var väl inte särskilt närvarande i dag och fick brådis iväg direkt efteråt. Men väl hemma igen ser jag att det har hänt en del i AIK-sfären under måndagen. Det börjar tidigt denna vecka?

Vill ändå börja med att tacka för alla fina ord jag fått efter min rapport om korttidsboendet KomBo som jag besökte under söndagen, det var fantastiskt kul att vara där men även att försöka sammanfatta besöket. Den som missat rapporten kan kika i vänstermenyn.

Det finns egentligen roligare saker att göra än att springa och titta på träningar dag ut och dag in, så just i dag avsatte jag och lillkrabban inledningsvis en del tid att sparka lite boll med Tjernas och Örlunds grabbar, Alex respektive Leo – i alla fall tills värmen tog över totalt.

Ett femtontal personer fick se Stahre beordra tvåmål under sista delen av träningen, och jag kikade med ett öga medan jag bland annat pratade med Gökhan och hans ledare Jacob. Men jag hann se ett riktigt klassmål av Ortiz. Pang upp i krysset!

Det var skoj att se U21-killarna tillbaka, med trots det fanns försvaren Backman kvar på plats, om mittfältaren Holster var där tänkte jag inte på men jag tror inte det. Maanoja tittade förbi men har fortfarande en lång bit kvar medan Walker och Jonsson i alla fall var på plats och sprang. Den senare med ett skydd för den skadade vaden. Ska bli intressant att se kommande träningar om Pavey spelas in som vänsterback med tanke på att han hade den positionen mot Norrköping i lördags (1-1).

Martin Mutumba som missade lördagens träningsmatch var på plats igen. Jag såg honom ha ett litet enskilt samtal med Micke Stahre efter träningen.

Eftersom jag hade brådis till båten snackade jag bara lite med Per Karlsson efteråt och han sade sig ha haft det mycket bra med U21-landslaget. Att han inte fick spela sa han att han inte var förvånad över. Jag nickade sedan åt Özkans håll då mittfältaren höll på med diverse övningar efteråt och frågade hur det var med honom och Pertan svarade bara att det ”alltid är något med Gabbe” och garvade.

Jag lovar härmed att försöka vara lite mer uppmärksam under tisdagens träning, i dag hade jag inte så värst mycket att komma med. Men det var varmt?

AIK har på sin hemsida lanserat en statistikdatabas som lovar gott.  Tog en skön lirare som Benjamin Kibebe som exempel, och det är fan mycket statistik och info man får fram. Läs mer om databasen och eldsjälarna som ligger bakom den här.

Bojan Djordjic får fortsatta frågor om Dulee Johnsons comeback i klubben. Nu är det FotbollDirekt som pratat med Bojan som säger att han kommer att göra Dulee bättre.

Missa inte Lukas Arndt från AIK Media som följde Björn Wesström under en dag förra veckan, jag har för mig att det var i onsdags. Del två ligger nu uppe på AIK:s hemsida och jag noterar att jag lustigt nog kom med i del ett, ställandes lite halvdumma frågor till Wesström på Karlberg. Lukas berättade då att han hade filmat oss, men jag hade ingen aning om att man även hade ljudinspelning.

John Guidetti har en tid tränat med AIK, men tror inte att han var på plats i dag. Det finns dock en intressant artikel om proffslivet för ynglingar där en stor del handlar om just Guidetti som tillhör Manchester City. Läs den på Svenska Dagbladets site.

Vill någon läsa mer om AIK:s oavgjorda träningsmatch mot IFK Norrköping i lördags så har Folkbladet fått arslet ur vagnen och publicerat en artikel.

Så, nu har jag bokat en plats på Black Armys buss till Örebro, vet inte om det är en eller flera men… Känns som om det var ett tag sedan man åkte med BA, eller åkte över huvud taget. Har varit riktigt kass på bortamatcher i flera år, där jag dock räddats av bojkotten. Men nu är det dags igen att bekänna färg. Anfall Jocke Hall-tröjan ligger bra till inför comebacken.

Sist men inte minst har jag laddat upp ett gäng bilder från dagens träning, kika i bildspelet längst upp. Vissa tröttnar aldrig på dessa träningsbilder har jag märkt, haha. Just i detta nu har man dock lite problem med bildvisningen som man håller på att göra om. Men de kommer väl igång snart… Vi hörs.

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.