Frige gårdarna

Jag var inne vid Sankt Eriksplan igår och fick se ett gäng protestera mot fängslade djurgårdare, så tolkar jag i alla fall banderollen. På eftermiddagen blev Kenny Pavey och Martin Mutumba vardagshjältar (tack för benämningen Crock Status) då man besökte jobbet där vi hade fotbollsturnering för en massa kids.

Några av er minns kanske att jag skrivit att Pavey, Lee Baxter och Hooiveld satt på en Finlandsfärja mellan fredag och lördag för att se en boxningsfight i Helsingfors, som aldrig blev av. Men resan blev inställd skulle det visa sig, så Kenny dök alltså istället upp på den fotbollsturnering som vi anordnade i de norra delarna av Solna. Ja, till vardags så jobbar jag på ett fritids som även fungerar som en ungdomsgård.

Kenny får ursäkta, den alla pratade om var Mutumba. Hur som helst, bägge var populära och det alltid lika schysste Kenny lovade att komma fler gånger. Tack för att ni ställde upp!

Supporterlaget Råsunda FC hade vissa problem med antagonisterna i IFK Bergshamra igår. Det låter sjukt att säga att vi spelade bättre fotboll när vi torskar med 8-0 (!), men så var det. Tror att det är största förlusten sedan 10-1 i avslutningsmatchen förra säsongen, då jag gjorde mitt första och hittills enda framträdande i föreningen. Men hey, vi ligger fortfarande trea i tabellen i alla fall.

AIK hänger med bra i allsvenskan och lockar folk till Råsunda. Men sett till hela Norden ligger man lite efter FC Köpenhamn när det gäller publiksnitt. Det visar en undersökning som Sportal har gjort och den kan du läsa här.

För övrigt läste jag en intressant artikel i Gefles Dagblad angående AIK:arnas besök i måndags. Tänkte att någon kanske är intresserad av att läsa den.

Bajen hade sina videojuggar, och Råsunda FC en videobritt. Kanske inte så konstigt att vi torskar egentligen när man ser videon på Simon Brazier?

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.