Hockey, derbystök, tifofix och Råsunda FC

Jobbade exakt hela dagen och sen kväll i går så jag tänkte gå igenom lite vad som har hänt i dagarna samt lägga upp lite bilder från tifofixet i onsdags (vilka hjältar ni är!). Glömde nämligen kameran på jobbet efteråt. Och så gläds jag samtidigt över att AIK Hockey spelar på Gotland i sommar. Vi börjar där, med hockeyn?

Spelschemat släpptes i dagarna och det blir tungviktsmöte direkt, om man kan kalla Rödhökarna för tungviktare. AIK premiärspelar mot Malmö onsdagen den 16/9 på Hovet. Skoj att se att AIK möter dildogänget Leksand i Globen söndagen den 18/10. Lapp på luckan?

Försäsongen känns också het, med start på Gotland lördagen den 8/8. Jag tror att det är under min sista semestervecka, hoppas i alla fall det.

Spelschemat klart – premiär mot Malmö (Golden Hill)

AIK:s matcher säsongen 2009/10 (www.aik.se)

—–

Det var som ni vet stökigt på derbyt i veckan, framför allt i pausen. Det var inga roliga scener att se där det slängdes brinnande bengaler mellan den östra och den södra läktaren. De är ganska heta de där bengalerna, skulle inte vara så skoj att få i trynet. Utöver dryga böter så tror jag att det kan bli tal om en del avstängningar, för man ser ett par ansikten rätt tydligt från bland annat Svt:s nyhetsreportage. Se filmen här.

AIK Fotboll ber om ursäkt (aikfotboll.se)

Även Hammarby ber om ursäkt (Brajens hemsida)

Ska stänga av huliganer (Sportal)

—–

Teveprofilen Bojan Djordjic, 27, förlänger sitt kontrakt med AIK, han hoppas på minst tre år. Hans nuvarande krontrakt går ut efter säsongen. Om det kan du läsa här.

—–

AIK:s sportchef Björn Wesström åker på ny scoutresa, denna gång till Brasilien. Där ska man titta på tänkbara ersättare till Ivan Obolo om denne försvinner.

AIK på ny spelarjakt i Brasilien (Expressen)

—–

I veckan skrev jag felaktigt att PEAB köpt Råsunda av förbundet. Jag hänvisar till Metro som dagen därpå själva skrev en rättning till felaktigheterna i sin artikel. Jag fick också ett meddelande av Black Armys ordförande Victor Capel som även sitter i AIK:s arenagrupp.

“PEAB har inte alls köpt Råsunda. Gruppen för en balanserad bild av nationalarenan i solna förväntar sig en rättelse på bloggen. Du får gärna poängtera att Lars Åke Lagrell ljuger, vill du ha numret för en privat intervjuv med Herr Lagrell får du ringa eller PM:a. Fast ringa är mest safe.”

Jag erbjöd Victor, som jag känner sedan några år, att själv skriva någonting att publicera här men jag fick inget svar. Jag vet dock att den gode Victor har fullt upp ändå. Hur som, jag avvaktar lite säkrare info innan jag skriver om Råsunda och Swedbank Arena igen. Den som har något vettigt att säga i frågan får gärna mejla mig.

—–

Läser att hjälten Rikard Norling,37, gjorde comeback på fotbollsplanen, närmare bestämt i Bele Barkarbys veteranlag och det blev två mål direkt. Nästa match är på måndag, hade jag inte jobbat så hade jag varit där och försökt prata över honom som spelande tränare i Råsunda FC. Förlåt Oscar Borgh, du är duktig tränare i dag, men… Ja…

På tal om Råsunda FC så missa inte dagens match mot antagonisterna i IFK Bergshamra på Skytteholm klockan 16:00

Här gör Norling comeback (Aftonbladet)

—–

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.