Så göra vi när vi krossar Hammarby?

Det var grymt skönt att skicka Hammarby ett steg närmare Superettan. Skoj också att ”grabbarna” skojade till det, bland annat genom att sno KGB:s banderoll från den södra läktaren. Tidigare var man på Söder och plockade en anti Firman-banderoll. Har ju inte så mycket med det där att göra, men kul var det.

För egen del började kvällen i Hagalund. Mötte upp några polare när Ultras Nord och Sol Invictus hade samling i ”Blåkulla”, där fixade man också den banderoll man höll upp vid matchstart. Framförhållningen kan ju inte alltid vara på topp, haha.

Helt random (?) började 80-talet personer röra sig mot Råsunda samtidigt som diverse löst folk ramlade in i Solna via pendeltåget. Polisen spärrade dock av ner mot Frösundaleden, så vi fick röra oss mot ett annat håll. Ingenting speciellt hände, förutom att det blev lite stökigt i höjd med Norra, med kastade ”bangers” och glasflaskor.

Efter fyllan förra derbyt så valde jag att ta det medvetet lugnt i dag, stod mest på min kant för att kunna följa matchen. Därifrån fick jag se CH Jagne ge AIK sin tredje raka derbyseger, dessutom på stopptid av första halvlek.

Efteråt skyndade jag mig till tuben, så tyvärr fick jag åka med ett gäng losers. Men det var okej, det var värre förra gången, efter derbyt mot aporna. AIK hänger på topplagen, får dock hoppas på bra resultat i resterande matcher i den tolfte omgången. Hur som helst, så jävla skönt att vinna ännu ett derby, nu är vi definitivt derbykungar igen!

Hörde att Martin Mutumba stod på Norra i dag, och röjde vid trumman. Stort! Hooiveld som sagt att han skulle komma i pausen såg jag inte till, men han kanske var där… Det är för övrigt lite för sent för att jag ska palla med att skriva så mycket mer. Vi ses.

“Ett juniormisstag” (Eurosport)

Jagne fixade AIK:s derbytrippel (Eurosport)

Nu är Jagne AIK:s derbykung (Expressen)

Armas sågad efter Jagnes show (Expressen)

Derbyhuliganer i storbråk (Nyheter24)

Jagne sänkte Bajen (SvD)

Ny läktarskandal när AIK vann (TT/SvD)

AIK:s derbyhjälte slog till – igen (FotbollDirekt)

Blogg: Hur många valde tv:n istället? (Fotbollskanalen)

AIK bäst i stan (Sportal)

Jagne gav tredje raka derbysegern (Nyheter24)

Bajens offervilja räckte inte (DN)

Kungar av Stockholm (Aftonbladet)

Skandalscener höll på att stoppa derbyt (Aftonbladet)

joakim@rasundarfc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.