Klacken var bäst igår

Med ett tunt mittfält sedan Daniel Tjernström lämnat sent återbud blev AIK en munsbit för Helsingborg igår. Spelare som Yussuf Saleh, som jag gillar, och Pierre Bengtsson räckte helt enkelt inte till. Saleh är förvisso en teknisk lirare som ska göra sin gubbe, och det är han ganska bra på, men då kan det vara en fördel om man har andra spelare med lite tyngd omkring sig. Men att vi hade ett klent mittfält är inte orsaken till förlusten, de kan inte ensamma bära ansvaret för att vi knappt skapade några chanser framåt.

Nu är det inga jättar på Heifs mittfält, det ska tilläggas. Där hade vi igår en snittländ på 177 centimeter och samtliga väger mindre än vad jag gör (ståtliga 74 kilo, sisådär). Så det är fel att skylla på att vi skulle vara för tunna. Men åtminstone en Mjällby-typ hade varit najs att se, någon som kunde trycka till motståndaren. Och just här vill jag rikta ett tack till hjälten Kenny Pavey som sänkte en spelare i Helsingborg med en riktigt tryckare, tror det var Lantz.

Jag kan inte påstå att spelet stämt tidigare heller, men då har vi åtminstone haft marginalerna på vår sida. Kalmar borta gillade jag, och vi skapade ett visst tryck under sista delen av matchen mot BP och det gav utdelning men som sagt, det där med marginalerna… För hur många vågare tro på tre poäng borta mot BP när matchuret tickat sig förbi 90 minuter? Inte jag i alla fall. Örgryte borta såg jag inte på grund av planeringsmöte på jobbet, men det blev 1-0 och såvitt jag vet handlade det inte om någon övertygande seger.

Vi kanske inte är bättre än såhär? Torskar på Råsunda är det sista man vill se. Blir spelarna ängsliga? Stöttar vi inte laget tillräckligt mycket? Jag vet inte, men igår var det för en gångs skull bra stämning. Ännu bättre blev det sista 10-15 sedan folk börjat lämna Norra. Jag kan inte klanka ner på dem, vissa kallar dem djurgårdare, för även om jag står kvar i 90 minuter så har jag inte alltid gjort det. Ni vet, det där med att kasta sten i glashus…

Under matchen var det en eller ett par lirare, som jag förstod det, som hoppade över till helsingborgarnas sektion och rev ner en banderoll. Moralpanik på forum, medan jag tycker att det är lite rock’n’roll. Sedan snackas det om att folk bråkade på den södra familjeläktaren, och det vet jag ingenting om för det såg jag inte från Norra, men de kanske syftar på incidenten med banderollen. För mig får man dock riva ner motståndarens banderoller alla dar i veckan.

Jag och andra har undrat hur de tiotalet helsingborgare lyckades lämna Råsunda efter matchen. Det var en ganska bra samling människor i hörnan av Östra/Södra när jag gick till tricken, men det skulle visa sig att de körde ut genom… Norra!

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.