Henkeborg hemma på onsdag

AIK är hetare än någonsin, förutom att ett gäng tar bilarna ner till de småländska skogarna för att slåss så är det koncentration på just fotbollen just nu. Nu har jag försökt tänka till? Men nej, för en gångs skull är det inte en massa negativa rubriker hit och dit. Folk man känner är lite gladare och lite positivare just nu, det är roligare att prata om att det går bra för klubben än om kravaller, spelarhot, torskar, busvisslingar, kassa domare och kontraktsbråk.

Okej, en titt på Gnagarforum har visat att några gnäller på Youssuf Saleh och kanske Bojan Djordjic, men that’s about it. Inte en massa gnäll på Ortiz, Patrik Bojent eller Örlund (okej, den intappade bollen borta mot Kalmar, när spelet var avblåst, har dock inte gått många förbi. Ursäkta om jag tog upp det igen).

Jag undrar om någon trodde serieledarna AIK skulle få den drömstart man fått. Man har i princip fått klara sig utan duktige Kenny Pavey och Gabbe Özkan samtidigt som Kevin Walker, som spelade på försäsongen, är borta en lång, lång tid efter sin blodförgiftning. Dessutom är förstekeepern Tomi Maanoja långtidsskadad, och Bojan Djordjic ännu inte i form (hans mål mot Norrköping var snyggt men i övrigt var det inte så mycket mer, enligt Wesström på måndagen). Vilket annat lag hade klarat sig så bra utan några av sina bästa spelare? Tjaa, inte Kalmar i alla fall.

Nu gäller dock Helsingborg hemma på onsdag, matchstart klockan 20:00. Publiksiffran blir 17 911 åskådare. Hade varit många fler om det inte vore för att matchen sänds i Canal+ samt att det är Champions League-fotboll och Sverige-USA i ishockey-VM samtidigt, samt det faktum att lagen tappat lite publik.

Hoppas på fortsatta framgångar, det är faktiskt andra lag än Djurgården som har medgångssupportrar. Jag har funderat en del på det där, visst har vi en stor publikbas att ta ifrån, men även vi tappar mycket publik i motgångar. I första träningsmatchen tidigt i våras tappades en sisådär 25% av publiken jämfört med motsvarande match året innan.

Hur som? Snart drar vi till Råsunda och njuter av sommarvärmen och sjunger fram grabbarna till tre poäng. Samtidigt spelar HIFDIF borta mot Gais respektive Halmstad så det kan bli en riktig jävla fest mot Heif, en blivande klassiker. Sedan när AIK leder med 2-0 i paus sjunger vi VEM FAN ÄR HENKE LARSSON?

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.