Full koll på skadeläget

Jag fick en fin förmiddag ute på Karlberg, där AIK tränade från klockan 10. Det bjöds på några bra besked gällande de skadade spelarna, men också ett dåligt. Vill det sig illa kan säsongen vara körd för Kevin Walker.

Jag pratade en del med den sympatiske Björn Wesström, och förhoppningen är förstås att få igång Walker som fick förtroendet på försäsongen. Men det kommer hur som helst att dröja, killen har tappat 6-7 kilo och går fortfarande på medicin. Han skulle enligt Wesström behöva en hel försäsong för att bli återställd, NÄR han väl är helt bra från sjukdomen.

Jag undrade hur man blir blodförgiftad som i Walkers fall, här handlade det tydligen om små sår på fötterna som låg till grund för sjukdomen.

Jag pratade även med den gode Jos Hooiveld, som stod över söndagens cupmatch. Hans kropp gillar inte konstgräs, men när jag frågade om bortamatcher mot lag som Gefle och Örebro så sa han att det inte var någon fara. Tydligen är även Miran Burgic känslig mot det artificiella underlaget.

Glädjande är annars att Kenny Pavey kör på. Han hade fått smärtstillande sprutor och med hjälp av det räknar han med att kunna spela mot Helsingborg på onsdag. Även Wesström trodde att engelsmannen skulle kunna vara tillgänglig och sa att han saknade en spelare som Kenny.

Kenny själv var nere för att han missat matcher eftersom han var i bra form innan skadan borta mot Kalmar. Tydligen hade han en spricka i ett ben, om jag förstod hans engelska rätt, samtidigt som muskelfästet fått sig en smäll.

Vad gäller Burgic så lär han inte spela riktigt än, Wesström sa att han kanske skulle klara tio minuter i dagsläget.

Pratade även lite med Bojan Djordjic. Han lät lite småbitter om snacket att han skulle ha varit petad, och poängterade att han var skadad i 7-8 månader och att det tar tid att komma i form.

Tomi Maanoja är annars hemma i Finland igen, och sköter sin rehab där just nu, hälsar Wesström. Den finske keepern får hjälp av finska specialister, så det är inte snack om någon semester.

Just Maanoja snackade jag med på dagen sex veckor efter det hemska benbrottet som han ådrog sig på Skytteholm. Då sa han att han hoppas vara i träning igen någon gång i sommar och spela igen i höst, om allt går som planerat.

Tillägg: Höll på att missa Gabriel Özkan. Tydligen så skadade han sig redan innan premiären mot HBK, då han var med U21-landslaget. Hans magsjuka kom olägligt, och störde honom i rehaben. Det är lite status unknown när det gäller Gabbe. Det kommer nog att dröja en tid innan han är tillbaka. Slut tillägg.

Jag kollade inte träningen så värst noga, surrade mest med folk som vanligt, men enligt min bänkgranne såg CH Jagne riktigt vass ut i avslutningarna. Känns bra, det kan han behöva.

Nej, nu får jag tacka för mig, sitter utanför polarens skobutik Original Trainers på Hälsingegatan 2 vid Vasaparken. Jag lovade att nämna hans butik mot att jag fick låna laptopen…

joakim@rasundafc.se

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Full koll på skadeläget

  1. Raylynn skriver:

    I much prefer inaoimftrve articles like this to that high brow literature.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.