AIK kommer med bästa laget

Sitter och läser på FotbollDirekt att AIK kommer med bästa laget till Norrköping på söndagen. Det låter bra, för mig är cupen viktig. Sure, det är cupen som Gud glömde, men de riktiga supportrarna, de som står på Norra Stå, har alltid brytt sig. Så är det, hur obetydlig en match än må vara så är klacken alltid, alltid där.

Några kanske tycker att man ska lägga krutet på allsvenskan, speciellt med det tuffa matchschemat. Men i alla fall sett till tidigare år har guldlagen även kunnat gå långt i, eller till och med vinna, Svenska cupen. Dessutom är det en chans att nå Europa om det inte funkar i seriespelet.

Som sagt, AIK kommer med det bästa laget till Idrottsparken (eller Nya Parken som arenan tydligen döpts om till), men jag undrar jag. Jos Hooiveld saknas, jag får anta att det beror på att man vill vila holländaren. Jag hörde med honom på ”Fejan”, hoppas kunna återkomma med info. Även Jorge Ortiz saknas. Skoj annars att nyligen sjuke Viktor Lundberg är på tapeten igen och uttagen i truppen.

* * * * *

Är det så här det känns att vara serieledare? Det är ju några år sedan nu (2006 läste jag i en blaska). Lugn och fin, jag har gått betydligt längre än så, men ändå känns det på något sätt overkligt. Men folk i min närhet som dessutom är rättrogna är lite gladare, och pratar mer fotboll än vanligt.

Djurgårdarna då? Tjaa, de fåtal som jag känner försöker att hålla sig undan. Och de gårdare man känner genom jobbet har hastigt och lustigt slutat gå på matcher. Det är lite DIF över det beteendet.

* * * * *

Ovan nämnde Hooiveld har hyllats av många. Nu är AIK:s nye försvarare uttagen i veckans elva hos Eurosport. En annan som är uttagen är anfallaren Ivan Obolo. Härligt med en målskytt, det är man ju inte bortskämd med.

* * * * *

IFK Göteborgs problemsupportrar är värst, anser supporterpolisen. Om man har en dragning åt det hållet så är Göteborgs-Postens undersökning kanske en intressant historia. Samma tidning har även en annan intressant artikel om att fotbollshuliganer sällan straffas.

Skrivet av:

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.